A 43 éves Damir Skomina az elmúlt szezonban a BL-ben hat, az Európa Ligában pedig két találkozón fújta a sípot, valamint az UEFA az előző idény végén rábízta a Liverpool-Tottenham madridi BL-finálét.

Skomina 1995-ben kezdte pályafutását és 2003 óta tagja a FIFA bírói keretének. Rendkívül rutinos játékvezetőnek számít, hiszen 2017-ben ő vezette a Ajax Amsterdam-Manchester United döntőt az Európa Ligában, illetve 2012-ben az Atlético Madrid-Chelsea Európai Szuperkupa-mérkőzésen is ő fújta a sípot.

Karrierje során eddig összesen 164 nemzetközi meccset vezetett, 62 találkozón működött közre a BL-ben, 18-szor az Európa Ligában, de vb- és Eb-selejtezőkön, illetve a Nemzetek Ligájában is dirigálhatott.

A worldreferee.com statisztikája szerint a magyarok “jól ismerik” a koperi születésű sípmestert. A 2006/2007-es kiírásban a Rabotnicki-Debrecen BL-selejtező 2. körében, majd a 2009/2010-es szezonban lejátszott Debrecen-Levadia Tallinn BL-selejtező 3. fordulójában, valamint a nemzeti csapatnak 2011-ben a svédek ellen 2-1-re megnyert Eb-selejtezőn is megfigyelhettük a játékvezetői munkásságát.

A november 15-i Magyarország-Uruguay találkozón két asszisztens Robert Vukan és Tomaz Klancnik lesz. A tartalékbíró személyének kiléte egyelőre ismeretlen.

Méltó búcsúztatót kap Gera

Gera Zoltán búcsúztatása kiemelkedő része lesz a Puskás Aréna megnyitójának – jelentette ki szerdán Sipos Jenő, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) szóvivője az M1 aktuális csatornán.

Fantasztikus pályafutás méltó lezárása lesz – mondta Sipos a 97-szeres válogatott labdarúgóról, aki az U21-es válogatott szövetségi edzője. Sipos arról is beszélt, hogy a Puskás Aréna elkészültével új fejezet kezdődik a magyar futballban, egyúttal történelmi eseménynek nevezte a november 15-ei barátságos találkozót, amelyen a kétszeres világbajnok uruguayi válogatott lesz a magyar csapat ellenfele.

A meccs 19 órakor kezdődik, a kapunyitás 16 órakor lesz – mondta Sipos, aki arra kérte a drukkereket, hogy minél hamarabb érkezzenek meg. (MTI)

Puskás Aréna-nyitómeccs: Pénteken indul a jegyértékesítés – ennyibe kerülnek a belépők