Korábban már beszámoltunk arról, hogy a magyar válogatott 2-0-ra legyőzte a finneket az utolsó Nemzetek Ligája-mérkőzésén, és így a csoport második helyén végeztek a mieink. A találkozó után a finnek rutinos támadója, Teemu Pukki nyilatkozott a Kossuth Rádió Sportvilág című műsorában.

Mivel megnyertük a csoportot, nyilván boldogok lehetünk, de nekem amúgy is tetszik ez az új sorozat. Esélyt ad az úgymond kisebb csapatoknak is, hogy elérjenek valamit. Az utolsó két meccsünk nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna, de azért így is sikerült megőriznünk az elsőségünket, szóval elégedettek lehetünk – kezdte az értékelését Teemu Pukki, aki a Nemzetek Ligájában három gólt rúgott, köztük egyet a mieinknek. A 28 éves támadó a riporter kérdésére kitért arra is, mi lehetett probléma velük az utolsó két mérkőzésen.

Nehéz megmondani. Nem játszottunk úgy, ahogy tudunk. Görögországban 1-0-ra kaptunk ki, de tudtuk, hogy az még belefér, talán ezért kicsit könnyedebben vettük a magyarok ellenit.

Itt most kimondottan rossz napot fogunk ki. Meglehet, hogy túl kényelmesek voltunk, bár próbáltuk megfelelően koncentrálni. Egyszerűen nem tudtuk a saját játékunkat játszani. Nem becsültük alá a magyarokat, egészen biztosan nem erről volt szó.

Már az otthoni mérkőzésünk is nagyon szoros volt, csak egy nullra tudtunk győzni, és tudjuk, jó csapat a magyar, de ez ránk egyébként sem jellemző. Egyszerűen nem tehetjük meg.

Végül a B-divízióba való feljutásról, és a válogatott sikerességéről is szót ejtett.

Nos igen, kétségtelenül jó dolog, hogy feljutottunk a B-divízióba, habár ez még messze van. Addig még az Eb-selejtezőket is le fogjuk játszani, meg persze az NL-rájátszás is vár ránk. De mondom, olyan távoli, hogy nem foglalkozunk vele. Mostantól mindenkinek a saját klubja válik a legfontosabbá.

Nem állítom, hogy nem volt ilyen erős régebben a válogatottunk. De tény, most egy nagyon egyszerű focit játszunk, amelyben mindenki tudja, mi a feladata, amit el is végzünk, és ennek megvan az eredménye.

Rossi: “Nagyon más ez a munka, csak tíz napot tudunk együtt dolgozni” – edzőtáborba menne a kapitány