A magyar válogatott két mérkőzés után 4 pontot szerezve vezeti csoportját, a mieinkre a papíron legnehezebb, portugálok elleni összecsapás vár jövő szerdán. Az eddig 2 pontot szerző ellenfelünknél optimista, ám óvatos a hangulat, a portugál sajtóban többen is elmondták, mire számítanak ellenünk.

Fernando Santos, a portugálok szövetségi kapitánya nyugalomra int mindenkit, ugyanakkor nehéz meccsre számít.

– Nem eshetünk kétségbe. Bár nagyon nehéz dolgunk lesz, és az utazás sem segít a felkészülésben, nem engedhetjük meg magunknak, hogy keseregjünk. A magyarok elleni mérkőzés döntővel ér fel számunkra, remek csapatuk van és nagyon motiváltak, összpontosítanunk kell, hogy áttörjük a falat. A lehetőségeink eddig is megvoltak, sokkal pontosabbnak kell lennünk, és akkor a gólok sem maradnak el.

Nani jóval optimistább, mint edzője, és elsősorban a balszerencsét okolja.

– Nincs más dolgunk, mint kiüríteni a fejünket, és nem foglalkozni többet az első két találkozóval. Kipihenjük magunkat, felkészülünk a magyarok ellen, és ezúttal a szerencse is mellénk fog állni – a játékunkkal nincs probléma, jól futballozunk, eddig azonban minden kifelé pattant, de ezúttal már nem lesz balszerencsénk.

 

A csapat legnagyobb sztárja, az Ausztria ellen büntetőt hibázó Cristiano Ronaldo is hasonlóan vélekedik.

Ilyen a futball. Rengeteg lehetőségünk volt, azonban képtelenek voltunk kihasználni őket, nekem még büntetőből sem ment. Mindent megteszünk majd a magyarok ellen, és egy győzelemmel bebiztosíthatjuk a továbbjutást – a legfontosabb, hogy hinnünk kell a sikerben.

Ricardo Quaresma is bizakodva tekint a mieink elleni találkozóra, azonban hangsúlyozza, nem vehetik félvállról a mérkőzést.

Egyértelmű, három pontot, mi mást várnék? Győznünk kell, és győzni is fogunk! Vasárnap alaposan kielemezzük utolsó csoportellenfelünket, és felkészülten várjuk majd a találkozót, nem okozhatnak nekünk meglepetést.

Joao Moutinho jóval visszafogottabban látja a helyzetet, szerinte mindent ki kell adniuk magukból a sikerhez.

– A magyarok ellen 200%-os erőbedobással kell játszanunk, ha győzni akarunk. Ha ez meglesz, akkor hiszem, hogy a siker sem marad el. Sokkal koncentráltabbnak kell lennünk, eddig is rengeteg lehetőségünk volt, azonban a találatokkal adósak vagyunk. Hiába voltunk fölényben, ha reggelig játszunk, akkor sem találunk be – márpedig a statisztikák nem nyerik meg a mérkőzést, a magyarok ellen gólokra van szükség, nem küszködésre.