Pintér Attila korábbi szövetségi kapitány a Trend FM Sportexpressz című műsorában nyilatkozott a válogatottról és az őt ért kritikákról. Az első témát természetesen a Mezőkövesd feljutását követően lejátszódott jelenetek szolgáltatták.

– Nagyon nehéz bármit mondani erről. Azzal kezdeném, hogy én nagyon sokat kaptam a szüleimtől, akik arra tanítottak, hogy mindig szemtől szemben az igazat mondjam mindenkinek. Engem ez vezérelt eddig, de olyan dolgot kaptam a magyar focitól, amit nem érdemeltem meg. Ezek után lent, Mezőkövesden az emberektől, a vezetőktől, a szurkolóktól mást kaptam, miután nagyon nagy örömet tudtam nekik szerezni. Nem szégyellem azt, ahogy reagáltam, aki ismer, tudja milyen ember vagyok. Az egy dolog, hogy milyennek titulálnak, de én egy érzékeny lélek vagyok. Mindig azért dolgoztam, hogy jobb legyen a magyar foci, vagy az adott klub, ahol épp dolgozok. Lehet, hibáztam én is, de arra jutottam, hogy olyan nagy dolgot nem tudnék mondani, ami akkora hiba lett volna részemről a szurkolók vagy a magyar futball ellen, ami miatt megérdemelném azt, amit kaptam.

Pintér Attila szerint az irigység az egyik kiváltó oka annak, amit kapott.

– Le kell szögeznem, hogy Magyarország az irigy emberek országa, a sikeres embereket próbálják eltaposni a saját hazájukban, de nem tudom miért. Nem szabadna ezért valakit gyűlölni, olyanról véleményt nyilvánítani, akit nem is ismernek. Rólam csak azt látják, minden meccsen azért küzdök, hogy a csapatom minél sikeresebb legyen, pont ezt kellene értékelni szerintem, nem az ellenkezőjét.

Tudom, mik történtek anno Győrben is, fizetett emberek bántottak, olyanokat kiabáltak, amit nem érdemeltem meg, meggyőződésem, hogy a válogatott meccs után ugyanez történt a hangadók részéről. De akit csesztetnek, azt szeretik is, amennyien szeretnek, ugyanannyian utálnak. Ez így van rendjén, de én soha nem tettem a magyar foci ellen, nem tettem azért, hogy ezt megérdemeljem. Lehet, hogy megint nagyon sok támadást kapok majd, de engem sokan azért nem szeretnek, mert a Ferencvárosban játszottam. Aki a Fradit szereti, az szereti, aki meg nem, az meg nagyon nem, ők mocskos fradistának tartják az FTC játékosait, és így vannak velem is. De én a Fradit soha nem fogom megtagadni, mert nagyon sokat köszönhetek a Ferencvárosnak.

“Storck is ezt az utat járja”

Pintér Attila szurkol a válogatottnak az Eb-n, érzése szerint ennek a csapatnak a gerincét 95%-ban ő hozta össze.
– Aki látja a keretet, tudja, hogy én voltam, aki elkezdte ennek a sikernek az alapjait, hiszen a csapat gerincét 95%-ban én hoztam össze. Nekem az fáj, hogy amíg Dárdai vagy Storck munkáját mindenben segítették, én ezt nem mondhattam el magamról. Jöttek, hogy mit akarok én az edzőtáborokkal, a felmérésekkel, azt mondták, hülye vagyok, mert klubedzőként akarok dolgozni a válogatott mellett. Ezért én komoly támadásokat kaptam, majd ugyanezt mások megcsinálták, de az ő húzásaikat zseniálisnak titulálták, nem egyenlő mértékben mértek embereket. De pont ezért szurkolok Storcknak, mert ő is ezt az utat járja, és bármit mondanak a szurkolók, nekem is van részem a kijutásban. Szerintem ez az Eb-csoport ugyanolyan kemény, mint amilyenben a selejtezőben voltunk.