Véget ért a svájci edzőtábor a német válogatott számára, amely Dortmundba utazik Luganóból pénteken, hogy már teljesen a magyar válogatott elleni, gelsenkircheni összecsapásra (szombat, 18 óra) koncentrálhasson – számolt be a ZDF.

A Nationalelf egyik vezére, az Arsenalban futballozóMesut Özil az utolsó svájci edzést követően röviden beszélt is a mieink elleni mérkőzésről.

Természetesen nagyon fontos számunkra a Magyarország elleni találkozó. Egy győzelem nagyon nagy önbizalmat adnak nekünk az Eb előtt – fogalmazott a középpályás.

A szombati találkozón Mats Hummels biztosan nem játszhat még (valószínűleg az első két csoportmeccset is kihagyja a Dortmundból a Bayernbe visszaigazolt középső védő), ott lehet viszont a pályán Bastian Schweinsteiger.

A Manchester United középpályása maga is elmondta, hogy térdsérülését és gyógyulását követően alig várja, hogy ismét játszhasson, és Thomas Schneider, a német válogatott másodedzője is pozitívan beszélt a világbajnok csillag visszatérésnek szombati lehetőségéről – várhatóan csereként, nagyjából 20 perc erejéig kaphat majd lehetőséget ellenünk.