Mint ismeretes, a magyar válogatott szombaton este 3-1-re nyert Azerbajdzsánban, és a győzelemmel eldőlt, hogy a mieink az első helyről várják a folytatást kedden a walesiek ellen.

A szombati találkozón Németh Krisztián csereként lépett pályára, és nem kizárt, hogy a kedd esti selejtezőn is újra a pályán láthatjuk. A 36-szoros válogatott támadó az M4 Sportnak nyilatkozott: a szavai alapján nem kell aggódnunk, hiszen a csapat alaposan felkészült a walesi válogatottból, és Gareth Bale-ből.

A walesi csapat komoly erőt képvisel, hiába kaptak ki a horvátoktól, akiket mi megvertünk. Hazai pályán természetesen arra fogunk játszani, hogy megnyerjük a mérkőzést – kezdte Németh Krisztián az M4 Sportnak, majd kitért Marco Rossi szövetségi kapitány eltiltására.

Amikor az eset történt, akkor ott álltam közel. Tényleg semmi olyat nem mondott a kapitány, ami kiállítást ért volna. Úgyhogy megdöbbenten néztem én is a történteket.

A Sporting Kansas City válogatott csatára azt is elmondta, hogyan készültek a walesiek elleni Eb-selejtezőre.

Volt egy extra hetünk, amelybe az is belefért, hogy a walesiekre is gondoljunk, annyira fel vagyunk készülve, hogy a meccsen minden klappolni fog. A szakmai stáb is együtt dolgozik, szinte olvassák egymás gondolatát, úgy gondolom, ők is jót fognak meccselni.

Nagyon gyors játékosaik vannak elöl, akikre figyelni kell, elég csak Bale-t megemlíteni, de ha ilyen szervezettek tudunk maradni, akkor ezek a játékosok nem tudnak kibontakozni, mert nem hagyunk területet nekik. Ez nagyon fontos lesz a mérkőzésen.

A walesi focira jellemző, hogy nagyon jó felépítésű játékosaik vannak, akikkel szembe találjuk magunkat. Az ütközéseket fogják erőltetni, a fizikai játékot, de ezt a mi kombinatív játékunkkal ki tudjuk kerülni és jó helyzeteket tudunk teremteni – tette hozzá a csatár.

A walesiek elleni Eb-selejtezőnk 20.45 órakor kezdődik a Groupama Arénában.

Magyar-walesi: Két változás az azeri meccshez képest – így döntöttek a szurkolók a kezdőcsapatról