Péntek este felkészülési mérkőzésen lépett pályára U21-es válogatottunk Németországban, és a mieink remek játékkal és szép gólokkal 2-1-re győzték le a korosztályban Eb-címvédő hazaiakat. Az összecsapás tehát jól szolgálhatta a felkészülést az Eb-selejtezőkre.

“Bár a találkozó elsődleges célja az előttünk álló tétmérkőzésekre való felkészülés volt, úgy gondolom, fontos győzelmet arattunk: az egyik legjobb európai válogatott otthonában bizonyítottuk be, hogy képesek vagyunk jó játékra – mondta az mlsz.hu-nak Michael Boris szövetségi edző.

A játékosok megmutatták, hogy megfelelő felkészültséggel és mentalitással egyetlen ellenféltől sem kell tartaniuk, és egyben ismét bizonyítottuk, hogy a fiatal magyar futballisták versenyképesek lehetnek nemzetközi szinten, akár a legerősebb ellenféllel szemben is.

Sokat tanulhatunk és tanulni is kell a meccsből a Málta elleni Eb-selejtező előtt, mert azon a mérkőzésen várhatóan hasonló mezőnyfölényben futballozunk majd, mint ellenünk a németek, nekünk viszont érvényesítenünk kell majd ezt a fölényt. Szeretnék köszönetet mondani a kluboknak, amiért végig segítették a munkánkat, ezzel nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy minden pályára lépő labdarúgó felkészülten léphetett pályára a találkozón.”