A csakfoci.hu az új Fiat Tipoval utazik az Eb-n!

Andreas Möller a magyar válogatott média központjában állt az újságírók rendelkezésére és válaszolt a csakfoci.hu kérdésére is.

Egy ilyen nagy győzelem után, mint amilyen az osztrákok elleni volt, mi a legfontosabb feladat a csapat számára, hogy a következő találkozón is hasonlóan tudjon teljesíteni?

A rajt valóban fantasztikus volt, de ezzel még nem értünk el semmit, ez egy pillanatfelvétel. Sok minden történhet még a csoportunkban. Próbáljuk újra felépíteni a pozitív feszültséget a csapatban, Intenzív meccs lesz, amire nagyon jól fel kell készülnünk. Sok minden a fejekben fog eldőlni, éppen ezért nagyon fontos, hogy tisztán kell gondolkodni, nem szabad, hogy elveszítsük a koncentrációt egy pillanatra sem.

Milyen csapatnak tartja Izlandot?

Erős ellenfél, jól játszottak a selejtezők során, hiszen kiverték Hollandiát, összeszokottak, gyorsak, agresszívek. Biztos vagyok benne, hogy nehéz dolgunk lesz.

Mi a véleménye róla, hogy a marseille-i stadion gyepszőnyege rossz állapotban van?

Láttuk, és hallottuk is, hogy mi a helyzet a pálya talajával. Nem használhatjuk az Izland elleni meccsünk utolsó edzésén, annyira óvják. Nem foglalkozunk azonban ezzel, az ellenfél is ugyanezen a pályán fog játszani, ezen nem tudunk változtatni, bízunk benne, hogy jól kijövünk belőle.

Játékosként volt vagy nehezebb dolga, vagy most edzőként van?

Két teljesen más feladat. Játékosként jobban befolyásolhattam a meccs menetét egy-egy góllal vagy gólpasszal. Most pedig az előkészületekből veszem ki a részem, az a feladatom, hogy segítsek kidolgozni a megfelelő stratégiát, úgy, hogy átadjam a megszerzett ismereteket. Pozitív számomra, hogy a magyar játékosok hajlandóak tanulni, rendkívül koncentráltan dolgoznak.

Milyen edzőnek tartja Bernd Storckot?

Bernd 24 órában a focival foglalkozik, imádja a futballt. Folyamatosan követi a csapat tagjaival történő változásokat. Tudja, mi szükséges a sikerhez, ezért rengeteget dolgozik. Mindig megpróbáljuk kidolgozni a megfelelő taktikát, persze nem minden alkalommal járunk sikerrel, de egy maximalista szakember, aki a 100 százalékra törekszik.

Nyerj pénzt a német és az angol válogatottal: fogadj remek szorzókkal – kattints!