A magyar labdarúgást jól ismerő UEFA-szakember, Matthew Watson-Broughton adott picit bővebb jellemzést az európai szövetség hivatalos honlapján – ebből idézünk most az alábbiakban.

A keretről:
“A magyar válogatott keveset változtatott az Eb-selejtezők óta. A keret ereje a csapategységben és a szellemiségben rejtőzik. Mivel nincs igazi szupersztár a csapatban, nagy a verseny minden egyes poszton, eléggé kiegyenlítettek az erőviszonyok a játékosok között. Az, hogy hogy igazán kiemelkedő játékosuk nincs, az nyilvánvaló hátrány a számukra, de a szigorú védekezésükkel is kompenzálnak. A kevésbé gólerős játékuk nagy nyomást helyez a csapatkapitányra, Dzsudzsák Balázsra, és a pontrúgásaira.”

Akire figyelni kell: Kleinheisler László
“Múlt novemberben a magyar harmadosztályból válogatták be, a Norvégia elleni első playoff-meccs előtt, hogy aztán a története igazi tündérmesévé váljon egy győztes gól formájában. A 22 éves, korábbi Videoton-játékos már a Werder Bremenben futballozik és soha nem ijed meg egy kockázatos passztól vagy egy távoli lövéstől.”

Így áll fel a magyar válogatott az Eb-n
“Bernd Storck a 4-2-3-1-es felállást részesíti előnyben, és a csapatbeli helyek nagyrésze mostanra elkelt. A 40 éves Király Gábor kezd a kapuban, előtte Kádár Tamás, Lang Ádám, Guzmics Richárd és Fiola Attila alkotja a védősort. Előttük pedig a fiatal Nagy Ádám, illetve a Gera Zoltán, Elek Ákos és Pintér Ádám trióból még egy játékos fedezi a hátsó alakzatot. Dzsudzsák Balázs kezd a támadó alakzat egyik szélén, a tízes szerepkörben Kleinheisler játszik, míg a másik szélen Németh Krisztián vagy Lovrencsics Gergő, míg az egyszem ék Szalai Ádám vagy Priskin Tamás lehet.”

A titkos fegyver: Böde Dániel
“Magyarországnak van egyfajta titkos fegyvere is. Ha arra van szükség, hogy egy kevésbé mobilis, de annál gólratörőbb támadójátékot mutassanak be, például ha hátrányba kerülnek, a magyar bajnokság gólkirálya, Böde Dániel a megfelelő ember a feladatra. Így például a 29 éves támadó a padról beszállva döntött a Feröer elleni Eb-selejtezőn szerzett duplájával.”