Péntek délelőtt az Európai Labdarúgó Szövetség hivatalosan is közzétette az Eb-selejtezők jövő hét hétfői játéknapjának játékvezetői küldését, így kiderült, hogy

a sorsdöntő Magyarország-Szlovákia mérkőzést a rutinos spanyol bíró, Antonio Miguel Mateu Lahoz fújja.

A 42 éves játékvezető 2008. szeptemberétől vezet élvonalbeli mérkőzéseket hazájában, a FIFA-keretben pedig 2011 óta számolnak vele. Mateu Lahoz karrierje során már négy El Clásicót – azaz a Real Madrid és a Barcelona összecsapását – vezetett Spanyolországban, az első osztályban pedig már összesen 209 találkozón működött közre – ezeken 1029 sárga lapot és 52 piros lapot osztott ki, valamint 54 tizenegyest fújt be – a Transfermarkt statisztikája szerint, továbbá 24 Bajnokok Ligája-mérkőzés is fűződik a nevéhez, valamint a 2006-os olimpián és a 2018-as világbajnokságon is szerepet kapott.

A most futó idényben nemzetközi szinten az APOEL–Ajax Bajnokok Ligája-playoffkör odavágóját bízták rá, ezen a mérkőzésen 8 sárga lapot és 1 piros lapot mutatott fel.

Szintén fontos feladatot kapott Kassai Viktor, aki a Lengyelország–Ausztria Eb-selejtezőn dirigál, segítői Ring György és Tóth Vencel lesznek, a negyedik számú játékvezető pedig Bognár Tamás lesz.