– Onnan célozni kellett, sikerült jól eltalálnom, örülök, hogy beakadt – mondta a győztes góljáról Kleinheisler László a lefújás után, aki így folytatta:
– Gratulálok a csapatnak a jó munkáért, ennek a 9 napnak sok pozitívuma volt. Így kell folytatni.

Tanítani kellene a magyar válogatott fejelgetős és bombagólját is – videó

A másik magyar álomgól szerzője, Sallai Roland félig viccesen mondta, hogy egyértelműen begyakorolt figura volt a csodás gólja, de a szélső picit komolyabbra váltva is kiemelte, hogy az ilyen típusú mozgást sokat gyakorolták.
– Az ilyen lekészítéseket sokat gyakoroltuk, sok ilyet vezettünk az edzéseken, és pont egy ilyen után sikerült betalálnom. Az új stáb teljesen más szakmai koncepció alapján vezet minket, ezt kell követnünk, ez a siker egy fordulópont lehet az életünkben. Ahhoz viszont, hogy ezt tartósan sikeres folytatás kövesse, az szükséges, hogy ez a hozzáállás megmaradjon, és akkor talán eljuthatunk olyan magaslatokba, ahol 2016-ban már járt a válogatott. A végén már nagyon elfáradtunk, kis erőt adott a stadionhoz érkező drukkerek buzdítása.

Bese Barnabás fejjel adott remek gólpasszt Sallai Rolandnak.
– Egyértelmű, hogy a kapitány külön kérte, hogy fejjel szolgáljam ki így valamelyik társamat – viccelődött a mix-zónában a Le Havre szélsője. – Komolyra fordítva a szót: jókor voltam jó helyen. Végig próbáltunk szervezettek maradni, kár, hogy az ellenfél gyorsan tudott egyenlíteni, igaz, utána mi tudtunk megújulni, fordulás után pedig a nagy csapatmunkának köszönhetően tartottuk meg az előnyt.

Szalai Ádám második meccsén vezethette csapatkapitányként a magyar válogatottat a Rossi-érában.
– Büszke vagyok arra, hogy ezen a két találkozón én lehettem ennek a csapatnak a kapitánya, és hogy alig néhány nappal egy fájó vereség után ekkorát harcoltunk, és győztünk. Mind a fiatalok, mind az idősebbek remekül álltak a meccshez, pedig az önbizalmunk nincs az egekben az idei szereplés következtében.

Szerintem egy csapat csak akkor tud ilyen gólokat lőni, ha mindenkinek megfelelő a hozzáállása, és minden helyzetből a legtöbbet akarja kihozni. Személyesen is éltem már át ilyet, hogy semmi sem sikerül egy jó ideig, de nincs rá más ellenszer, minthogy szorgalmasan kell dolgozni, és egyszer megfordul a dolog.

Az üres lelátókhoz is fejben kellett alkalmazkodni, de érzésem szerint ez jól sikerült.

Kovács István Marco Rossinak tulajdonította a győzelmet.

– Miután a szombati meccs után a szövetségi kapitány magára vállalta a felelősséget a vereségért, ezért a győzelemért viszont a dicséret elsősorban őt illeti, mert ez az ő érdeme volt. Jól reagáltunk a finnországi kudarcra és a taktika is ült. Sajnálom, hogy nem volt közönség, mert nélkülük semmit nem ér a futball, az ilyen győzelmekkel talán gyorsan egymásra találunk ismét.

Nagy Ádám szombaton a finnek elleni vesztes meccsen nem játszott, most viszont kezdő volt a görögök ellen.
– Nagyon boldog vagyok, hogy most játszhattam, mindig tiszteletben tartom az aktuális edzőm döntését. Úgy érzem, az új stábtól remek koncepciót kaptunk, egyfajta mankót, amit meg kell valósítanunk. De ez nem fog egyik napról a másikra menni, kell hozzá a stabil védekezés, kellenek hozzá a jó eredmények is, hogy könnyebben tudjunk előrelépni és csiszolódni – emelte ki a Bologna középpályása.

Gulácsi Péter szerint a hajrá meleg volt.
– A védéseket nem számoltam, a perceket annál inkább visszafelé. A második félidő óriási meló volt, míg az elsőben a görögök fölé tudtunk nőni. Nagyon jól működött hátul a kommunikáció, talán ez volt az egyetlen előnye annak, hogy nem voltak nézők a stadionban, de reméljük, ez volt az utolsó ilyen alkalom. Mitroglou beállásával veszélyesebbé váltak a görögök beadásai, de mindig volt egy fej, egy láb, ami odaért – mondta a kapus, aki hozzátette, a mieink úgy mentek neki a sorozatnak, hogy az utolsó két hazai meccsig versenyben tudjunk maradni.

Rossi: “Szenvedtünk, picit féltünk is talán, de megérdemeltük a győzelmet”