A kéthetes válogatott szünet miatt a PSG másodedzője, Lőw Zsolt jelenleg Fonyódon tölti a pihenőjét. A 39 éves szakember az M4 Sportnak nyilatkozott a magyar válogatott jelenlegi helyzetéről, a finnek elleni NL-meccsről, valamint kitért a két évvel ezelőtti Eb-(rész)sikerre is.

Nem várhatunk nagy csodákat a magyar válogatottól: az elmúlt években borzasztóan magasra tettük a mércét és túlzóan nagyok voltak az elvárások. Meg lehet érteni a magyar közeget, hiszen szeretnék, hogy a magyar válogatott sikeres lenne, hogyha új futball lenne Magyarországon – kezdte az M4 Sportnak Lőw Zsolt.

Egyszerűen meg kell érteni, hogy akkora idő kiesett – közel harminc év – annyira el lett hanyagolva a labdarúgásunk minden téren, hogy borzasztó nagy lemaradásunk van. Nem úgy működik a futball, hogy ekkora lemaradást egyszerűen hopp, egy csettintésre behozunk és hirtelen a magyar labdarúgó válogatott óriási sikereket ér el.

Lőw a finnek elleni szombati Nemzetek Ligája-mérkőzésben látott pozitívumot. Szerinte, az általa fellelhető kisebb pozitívumot kell megragadni a leendő szövetségi kapitánynak.

Azt gondolom, a szövetségi kapitány ilyen rövid idő alatt egy viszonylag jó munkát végzett. Amit meg tudtam ítélni kívülről – anélkül, hogy tudnék bármilyen belső információt -, azt láttam, volt egy elképzelése a szövetségi kapitánynak: volt egy játék, amit szerettünk volna megvalósítani. Nagyon korán hátrányba kerültünk, ami sűrűn előfordul a magyar labdarúgásban különböző okok miatt.

De a játékosok tovább dolgoztak és nem adták fel, ez pozitívum volt. A szövetségi kapitány belenyúlt a mérkőzésbe, változtatott, ami számomra egy pozitív dolog volt, hogy mert szerkezetet váltani. Szerintem egy picit ez is segített a játékunkon, és már voltak helyzeteink, már eljutottunk a kapuig

– dicsérte Marco Rossi munkáját a PSG másodedzője.

Kikaptunk, és lehet úgy nézni, hogy kikaptunk, mert már megint kikaptunk 192-szerre, és már tényleg mindenki unja. El tudom fogadni, de talán próbáljuk a pici apróságokat észrevenni benne. Láttam sok pozitív jelet. Miért van az, hogy a játékosok hazajönnek külföldről – még régen mi is hazajöttünk – és akkorák voltak az elvárások velünk szemben, olyan volt a közeg, hogy nem nagyon tudott senki nagyot alkotni?

Hozzátette, hatalmas sikernek könyveli el a franciaországi Európa-bajnokságot, és boldog volt a magyar drukkerek láttán.

 

Tudom és elhiszem, hogy az emberek vágynak ugyanilyen élményre, de a magyar futball jelenleg nem alkalmas arra, hogy sorozatban ilyen élményeket adjon. Alacsonyabbra kéne tenni a mércét, mert nem tudjuk megugorni, és ettől állandóan el vagyunk keseredve. Mindig csalódottak vagyunk, mert az elvárások túlzóak. Ne várjunk csodát!