Az M4 Sport az elmúlt héten a PSG-Liverpool BL-csoportmérkőzésen járt, és a kint tartózkodásuk alatt egy terjedelmes interjút készített a párizsiak másodedzőjével, Lőw Zsolttal. A 39 éves szakember többek között a Marco Rossi szövetségi kapitány által irányított magyar válogatottról és a feléjük kitűzött elvárásokról, valamint a külföldön dolgozó magyar edzőkről is nyilatkozott.

Tetszik, amit Marco Rossi eddig csinál, nem csak látni akarom, hanem látom is a változásokat. Bátran nyúl játékosokhoz, bátran nyúl bele a mérkőzésekbe és változtat, tetszik ez a hozzáállás. Több pozitív jelet is lehetett látni a magyar labdarúgó-válogatott játékában az elmúlt mérkőzéseken – kezdte Lőw Zsolt az M4 Sportnak, majd a 2020-as Eb-vel kapcsolatban hozzátette – Kevés játékosunk játszik külföldön, kevés játékosunk játszik meghatározó bajnokságokban. Most érkezett egy új edző, a közös munkához idő kell.

Ne tegyük rá a nyomást újra és újra a magyar válogatottra. Akarjunk kijutni az Európa-bajnokságra, de ez ne legyen egy követelmény a csapattal szemben.

Lőw kitért arra is, sokszor volt az álma, hogy a magyar focit aktív edzőként tudja segíteni, és részben ezért is jött létre az MLSZ szakmai bizottsága.

Azt látom, hogy Dárdai Pál, Szabics Imre vagy az én karrierem túlnőtt a magyar labdarúgáson. Az a mi feladatunk és célunk, hogy ebből a pozícióból is, az itt tanultakat, itt szerzett tapasztalatokat a magyar futball nyelvére lefordítva és megosztva próbáljunk a magyar labdarúgás fejlődését segíteni.

Pontosan ezért jött létre a Magyar Labdarúgó Szövetség szakmai bizottsága, amelyben az a feladatunk és kötelességünk, hogy új ötletekkel és elképzelésekkel segítsük a magyar labdarúgást és a mi tapasztalatainkat osszuk meg a magyar labdarúgásban dolgozókkal.

Ezért rendszeres a magyar edzők látogatása a Herthánál vagy az RB Leipzignél, akár a Salzburgnál. Mindenkit várunk sok szeretettel, mindenkinek próbáljuk átadni a tudásunkat, hogy ezzel is segítsünk és ezáltal fejlődjön a magyar labdarúgás – tette hozzá.