Az Európa-bajnokság kezdete előtt a német spiegel.deleosztályozta a franciaországi tornán résztvevő 24 válogatottat. A portál három szempontrendszert vett figyelembe: a csapatok védekezését és támadószekcióját, valamint a szövetségi kapitányukat. Ezek alapján a magyar csapattal kapcsolatban a következőképpen jósolt az oldal.

A magyar válogatottról általánosságban:

A lap megemlékezik arról, hogy Bernd Storck alapfilozófiája a futómennyiségre és a hatékony letámadásra alapul, amely a selejtezők során jól működött. A portugálok, az osztrákok és az izlandiak ellen azonban a portál szerint közel sem lesz ilyen egyszerű dolga a magyar csapatnak, mivel minden meccsen védekezésre lesz kényszerítve, így azt várják, hogy már a csoportkör után repülhet haza a magyar válogatott, amelyet a 23. helyre teszek az erősorrendben.

A magyar válogatott támadószekciója:

A német portál úgy véli, hogy Szalai Ádám, Dzsudzsák Balázs és Gera Zoltán képviseli a minőséget a magyar válogatott támadói között. Negatívum azonban, hogy Szalai már a Bundesligában sem tud magának meghatározó szerepet kiharcolni, Dzsudzsákot sérülések hátráltatták, míg Gera már túl van a karrierje csúcsán – ennek ellenére a 20. helyre sorolták ezen a téren a magyar csapatot – megelőzve a szlovákokat vagy a románokat például.

A magyar válogatott védelme:

A védelemmel kapcsolatban megjegyzik, hogy több olyan labdarúgó is szerepet kaphat a hátsó alakzatban, akik csupán a magyar bajnokságban szerepelnek. A portál név szerint Lang Ádámot emeli ki, akire Storck alapemberként számíthat a tornán, erre pedig ráfizethet a magyar válogatott, melynek védelme a 23. helyen található az összesítésben.

Bernd Storck szövetségi kapitányról:

A szerző amondó, jól hangzik, hogy az egykori futballnagyhatalom 30 év után felébredt a mély álomból, azonban Bernd Storck csapata a selejtezők során sem mutatta meg azt, hogy komoly játékerőt képviselne. A szövetségi kapitánnyal kapcsolatban a német lap azt is megjegyzi, hogy nincs még tapasztalata a világversenyeken, ez pedig kiütközhet az Eb-n is, így csak a 24. helyre rangsorolták.