Mint ismeretes, a múlt héten máris véget ért Georges Leekens regnálása a magyar válogatott kispadján, az MLSZ szerződést bontott a belga kapitánnyal, hogy aztán a helyére az olasz Marco Rossit nevezze ki.

A rutinos tréner először beszélt picit hosszabban kirúgásáról, méghozzá a “Zevende Dag” c. belga TV-műsorban, ahol két korábbi csapata, a belga és a tunéziai válogatott vb-csoportmeccsét (5-2) elemezte, de szót ejtett arról is, miért és hogyan kellett elhagynia a magyar nemzeti együttest.

– Négy felkészülési mérkőzésünk volt a magyar válogatottal, ezeket arra használtam fel, hogy felépítsem a csapat új szerkezetét. Ugyanezt csináltam a két válogatottnál is, amely most ott van a világbajnokságon. Szerettem volna új alapokra helyezni a csapatot és hosszú távú stratégiát felvázolni. De a magyar szövetség azonnali eredményeket akart, úgyhogy kaptam egy nem túl jól hangzó hívást múlt hétfőn. Most vissza kell mennem Magyarországra, hogy minden részletet tisztázzunk – fogalmazott a menesztett kapitány.

Leekensnél még Pintér is tovább húzta – ennyit éltek meg a kapitányok a válogatott kispadján