Egy romániai portál információi szerint a kézdivásárhelyi születésű, jelenleg a Puskás Akadémiában játszó Tamás Nándor a román helyett a magyar válogatottat választotta, annak ellenére, hogy korábban már kétszer is pályára lépett az U18-as román nemzeti csapatban.

– Tamás Nándor az U19-es válogatott kerettagja is volt, nagyon jó játékos, de az a vágya, hogy a magyar válogatottban játsszon – nyilatkozta Anderi Vochin, a Román Labdarúgó Szövetség munkatársa a Telekom Sportnak, hozzátéve, hogy egyelőre nem tudni, hogy áll a honosítási/állampolgársági ügye, és hogy a FIFA-szabályok lehetővé teszik-e, hogy a magyar nemzeti csapatban lépjen pályára a továbbiakban.

Szerintem jelenleg nem is játszhatna a magyaroknál, de egyértelműen kifejezte szándékát, hogy ott akar válogatott lenni – tette hozzá.

A 18 éves szélső középpályás 2018 januárjában került fel a Puskás Akadémia felnőtt keretébe az U19-ből, ám ekkor kétszer fél évre kölcsönadták a másodosztályú Aqvital FC Csákvárnak, ahonnan idén januárban tért vissza. A tavaszi szezonban alapember Radoki János vezetőedzőnél, mind a négy alkalommal a kezdőcsapatban lépett pályára.