Mint ismeretes, egy csoportba került a magyar és a szlovák válogatott a 2020-as, 11 város mellett budapesti rendezésű Európa-bajnokság selejtezőjében, ráadásul a mieink első meccsüket rögtön Nagyszombaton játsszák majd a kvalifikációs sorozatban. A Dunaszerdahely magyar válogatott játékosa, Kalmár Zsolt a sorsolásról és az esélyekről is nyilatkozott egy évértékelő interjúban.

– A DAC-nál a szlovák csapattársaim kinevettek. Egy selejtezőcsoportban vagyunk, bizonyára nagyon érdekes meccseket fogunk játszani. Ez egy olyan rangadó lesz, ami vonzza a szurkolókat, a médiát, a játékosokat, az edzőket és mindenki mást – kezdte Kalmár a sport.sk-nak. – Nem könnyű csoportról van szó, de nem is olyan nehéz, mint amilyennek kinéz. Horvátország kiemelkedik, hiszen világbajnoki döntősről van szó, valamint náluk játszik Luka Modric is, aki megnyerte Aranylabdát. Erősebbek, mint a többiek, de mindent meg kell tennünk.

A 23 éves középpályást a Nemzetek Ligájában elért második helyezésről, valamint Marco Rossiról is kérdezték.

– Új edzőnk és játékstílusunk van, de nem volt elég időnk a felkészülésre, szóval egy kicsit eredménykényszerben vagyunk. Marco Rossi ismer engem, és én is ismerem őt, tudom, hogy mit akar játszatni velünk. Tisztában van vele, hogy tudok játszani, és meg is akarom mutatni neki, mit tudok.

Kalmár végül a szlovák válogatottal hasonlította össze a magyart, és előretekintett az első csoportmeccsre.

– A szlovák válogatott ugyanolyan, mint a magyar. Tiszteljük őket, jó edzőjük van és kiváló játékosokkal rendelkeznek, persze sikerre éhesek vagyunk a szlovákok és a többiek ellen is. Lépésről lépésre kell haladnunk. Úgy gondolom, sikerülhet, ha jó munkát végzünk, ahogy két évvel ezelőtt is megtörtént, amikor a franciaországi Európa-bajnokságon ott voltunk. Most is szeretnénk visszatérni egy nagy tornára. Nagyon fontos mérkőzés lesz a szurkolók és a játékosok számára a szlovákok elleni, mindenki várja már ezt a meccset, nagyon jó derbi lesz a pályán és a nézőtéren is. Természetesen a jó rajt fontos és mindenképpen nyerni akarunk Nagyszombaton.