A Belgium elleni nyolcaddöntőt megelőző hivatalos sajtótájékoztatón a csakfoci.hu is ott volt.

Gera Zoltán

A góljáról: “Volt egy-két látványos gól, örülök, hogy az enyémet választották a legszebbnek, de ma már volt egy szebb Shaqiritől.  Nagy előny, ha olyan játékosaid vannak, akik távolról is képesek gólszerzésre, a mi keretünk tele van ilyen játékosokkal.” 

A mérkőzésről: “Pontrúgásokból is veszélyesek vagyunk és távolról is, remélem, tudjuk folytatni a jó szériánkat.  Óriási egyéniségek voltak a magyar labdarúgásban, nagyon örülök, hogy itt vagyunk és bizonyítjuk, hogy nem érdemtelenül jutottunk ki. Az egész ország együtt dobban velünk, szeretném, ha a szurkolók még büszkébbek lennének rám.  Nem csak De Bruyne-re kell készülnünk, tele vannak világsztárokkal, nem tudom, kivel találkozom, ha játszom, az a célom, hogy megállítsam.  Szeretnénk megnehezíteni a belgák dolgát, meglátjuk, ez mire lesz elég. A belgák az esélyesebbek, ez nem kérdés, sokat fejlődtek az utóbbi években, a nagyobb teher és nyomás rajtuk van, hiszen tőlük mindenki továbbjutást vár, mi felszabadultabban játszhatunk. A kitűzött célt teljesítettük, minden percét kiélvezzük a mérkőzésnek, a maximumot akarjuk kihozni a találkozóból, szeretnénk felborítani a papírformát.

Juhász Roland
“Lukakukval játszottam a pályafutása kezdetén az Anderlechtben. Céltudatos, profi játékosról van szó. Azóta rutinosabb lett, azon leszünk, hogy megállítsuk őt. Különleges lesz nekem ez a mérkőzés, 8 évig Belgiumban játszottam, a második otthonomnak tekintem, örülök, hogy velük játszunk. A felkészülésünk mindig nagyon szakszerű, most is ez történt. Az eredmények igazolják, hogy Belgium egy masszív társaság, de mi is bizonyítottunk már. A hiányosságaikra felhívták a figyelmünket, de most már csak a saját dolgunkkal foglalkozunk.  Még motiváltabbá váltunk, még éhesebbek vagyunk a sikerre, de továbbra is élvezni szeretnénk az Eb minden pillanatát. Ez egy nagyon szép feladat lesz, de bebizonyítottuk, hogy joggal vagyunk itt.  Belgiumba biztosan nem térek már vissza játékosként, mi idősebb labdarúgók azon vagyunk, hogy pályafutásunk végeztével tegyünk majd a magyar foci felemelkedéséért. Nagyon jó az arány az idősebb és a fiatalabb játékosok között, ez a siker csak jobban összekovácsol minket.”