A mieink a csoport élén állnak, így akár még onnan is tovább léphetünk a következő körbe, de a közvélemény úgy van vele, hogy szeretné már biztonságban tudni a negyedik meccset is, tehát úgy várni a portugálok elleni találkozót, hogy legalább legjobb harmadikként már bizonyosan folytathatják a mieink.

Hétfőn este részben az angol válogatott kezében is volt a mieink sorsa, amely Szlovákia legyőzésével “továbbjuttathatta” volna a magyarokat: ez nem így alakult, 0-0 lett a találkozó, így a szlovákok a mieinkhez hasonlóan szintén 4 pontosak (igaz, jelenleg mínusz 2-vel rosszabb a gólkülönbségük).

Mint ismert, az A-csoportban Albánia végzett a 3. helyen, így ők már biztosan nem lehetnek legjobb csoportharmadikok, és még egy harmadik helyen záró válogatott búcsúzik majd a csoportkör után.

Kedden újabb esély nyílik a mieink továbbjutása előtt: ha a C-csoportban élen álló Németország megveri Észak-Írországot, abban az esetben biztossá válik, hogy a magyar válogatott ott lesz a legjobb 16 között. A Lengyelország-Ukrajna meccs ebből a szempontból kevésbé mérvadó, egy esetleges ukrán győzelem sem veszélyeztetné a továbbjutásunkat.

Ha a 18 órakor kezdődő meccsek nem hoznának döntést, akkor 21 órakor újabb csoportban zajlanak majd a harcok: a Csehország–Törökország mérkőzésen egy iksz vagy egy török győzelem juttatná tovább a mieinket. Amennyiben viszont előbbi csapat nyer, ebben a csoportban is 4 pontos lenne a harmadik helyezett.