Korábban már beszámoltunk arról, hogy Budapest Münchennel rendez mérkőzéseket az F csoportban. A döntés értelmében a magyar főváros három meccset, valamint a német partnerváros ugyanennyit rendez majd.

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) végrehajtó bizottságának kijevi ülésén meghozott döntés alapján, 2020. június 28-án, a nyolcaddöntők második játéknapján a C csoport első helyezettje a D, E vagy F csoport harmadikjával találkozik majd a legjobb nyolc közé jutásért.

A magyar válogatottnak jó esély mutatkozik arra, hogy az egyenes kieséses szakaszban otthon játsszon. Legnagyobb esélye erre az F csoportból való továbbjutás esetén van.

Tény, hogy a kijutás nem lesz egyszerű, hiszen mellettünk a 10 csoport első két helyezettje automatikusan kijut a tornára, illetve a Nemzetek Ligájából négy válogatott is.

A múlt évben megtartott decemberi ülés során az is eldőlt, hogy Budapest és München mellett Róma Bakival, Szentpétervár Koppenhágával, Amszterdam Bukaresttel, Bilbao Dublinnal, míg Glasgow a beugró Londonnal került párba. A helyszínpartnerek egy-egy csoport hat mérkőzésének, valamint egy-egy nyolcad- és negyeddöntőnek adnak otthont.

A 2020-as Eb selejtezőcsoportjainak sorsolását 2018. december 2-án tartják Írország fővárosában, Dublinban. A selejtezőket 2019 márciusában kezdik, és ugyanebben az év novemberében ér véget.

Csoportmeccsek helyszínei:

A-csoport: Róma és Baku
B-csoport: Szentpétervár és Koppenhága
C-csoport: Amszterdam és Bukarest
D-csoport: London és Glasgow
E-csoport: Bilbao és Dublin
F-csoport: Budapest és München

(MTI/Csakfoci.hu)

2020-as Eb: Eldőlt, melyik partnervárossal rendezünk csoportmeccset