A csakfoci.hu az új Fiat Tipoval utazik az Eb-n!

Szombat kora délután huszonötezer magyar szurkoló árasztotta el Marseille utcáit és útjait. Egy órával a kezdés előtt pedig már óriási hangulatot varázsoltak a Velodrome-ban. A stadion kétharmadát a mieink foglalták el, így nem csoda, hogy a hangerőpróbát ezúttal mi nyertük óriási fölénnyel.

Bernd Storck három helyen is változtatott az osztrákok elleni győztes csapaton. Fiola Attila sérülése miatt nem léphetett pályára, míg Németh Krisztián és Szalai Ádám helyén ezúttal Stieber Zoltán és Priskin Tamás kapott helyet. A jobbhátvéd Lang Ádám volt, középen Juhász Roland játszott Guzmics Richárd párjaként.

A kezdés után mi léptünk fel támadólag, de az első veszélyes szituáció az izlandiaké volt, a 10. percben Jón Dadi Bödvarsson fejelt közelről fölé. Alig pár perccel később Dzsudzsák húzott középre jobbról, 14 méteres lövését azonban Ragnar Sigurdsson szögletre blokkolta. Ebben az időszakban szinte csak nálunk volt a labda, igaz, az előrejátékunk nem volt túl hatékony.

Ennek ellenére a 31. percben majdnem vezetést szerzett Izland: Johann Gudmundssonn 10 méterről lőhetett, de Király Gábor óriási bravúrt bemutatva lábbal hárított. Szinte az ellentámadásból mi is helyzetbe kerültünk, Kleinheisler László egy szép csel után éles szögből alig tekert mellé.A 40. percben váratlanul vezetést szerzett ellenfelünk: Király Gábor sajnos kiejtett egy labdát, nagy kavarodás alakult ki a kapunk előtt, majd Bödvarsson elesett Kádár mellett, a játékvezető pedig 11-est ítélt, amit Gylfi Sigurdsson magabiztosan a jobb sarokba lőtt.

A második félidő ott folytatódott, ahol az első befejeződött: passzolgattunk az ellenfél térfelének közepén, de a betömörülő védelemmel nem tudtunk mit kezdeni. Dzsudzsáknak volt egy jó távoli szabadrúgása, ami kijött a bizonytalankodó Halldórssonról, de másodszorra megfogta. Olykor Kleinheisler próbálkozott távoli átlövésekkel, viszont pontatlanul. Amikor sikerült bejuttatnunk a labdát a tizenhatoson belülre, mindig volt egy izlandi láb, amelyik közbeszúrt.

A 65. percben kettőt cseréltünk: lejött Stieber és Priskin, beállt Nikolics Nemanja és Böde Dániel. A Ferencváros támadójának volt is egy lapos lövése, de a kapus könnyedén fogta. A hajrára beállt Szalai Ádám is, így az utolsó percekben három támadóval rohamoztunk, ami meghozta az eredményt. A 88. percben Nikolics ment el a jobb oldalon, középre adott, a Böde elől menteni igyekvő Savarsson a saját kapujába passzolt. Rászolgáltunk, de rászolgáltunk.

A csapat nagyot küzdött, ezúttal több hibával tette, mint az osztrákok ellen, így is sikerült azonban egy nagyon értékes pontot szereznünk, amivel karnyújtásnyira kerültünk a továbbjutástól.

A helyszínről tudósított: Privacsek András és Mokány Lajos

 

Izland – Magyarország 1-1 (Sigurdsson 40. – 11-esből, ill. Sævarsson 88. – öngól)

{div}{module Video_izlandmagyar}{/div}

{div}{module Video_izlandmagyar2}{/div}