Marek Hamšíkot nyolcadik alkalommal választották az Év játékosának Szlovákiában, ami rekord, a Nápolyból Kínába igazolt középpályás a megszerezhető 360 pontból 350-et kapott a voksoláson. Csütörtöki ellenfelünk új csapatkapitánya beszélt a Magyarország elleni selejtezőről is.

” – Magyarország minőségi ellenfél, amely ugyanolyan célokkal vágnak neki a sorozatnak, mint mi vagy Wales, ezért arra számítok, hogy nagyon nehéz meccsek elé nézünk – kezdte a klasszis középpályás. – Viszont egy ilyen sorozatot a lehető legjobban kell elkezdeni, mert később már nehéz behozni az elszalasztott pontokat. Egyből kezdésként egy igazi rangadó vár ránk, valószínűleg telt ház előtt, úgyhogy már most van miért örülnünk.”

Mint ismert, négy szlovák játékos is lemondta a válogatottságot: Martin Škrtel, Tomáš Hubočan, Vladimír Weiss és Adam Nemec sem lép pályára ellenünk. Hamšík erre azt mondta, ez az élet rendje, biztosan hiányoznak majd a csapatból, de a helyükre új és jó játékosok érkeztek a keretbe, akiknek a beépítése nem okoz különösebb gondot majd. Az előző év legjobbjának választott, időközben Kínába szerződött középpályás lesz egyébként a szlovák válogatott új csapatkapitánya.

Büszkeség, hogy ismét én viselhetem a szalagot. Ez ezt megelőzően Škrtelt illette meg, de az ő döntése után most én leszek a kapitány. Igyekszem egyfajta támaszként segíteni a társaimat zárta Hamsík.

Szintén megszólalt a csütörtöki Eb-selejtezővel kapcsolatban a Newcastle kapusa, Martin Dúbravka, aki szerint játékerőben Magyarország és Wales áll közelebb a szlovákokhoz, míg Horvátország az igazi topfavorit a csoportban, de őket sem mondaná olyan csapatnak, amelyet nem lehet megverni, erről egy pillanatra sem kell lemondaniuk.

A jó rajt mindig fontos, a szurkolók miatt ráadásul most ez duplán kiélezett meccs lesz, hiszen egyrészt Magyarország miatt van pikantériája a meccsnek, másrészt hazai pályán, sok néző előtt minden mérkőzés nagyobb hangsúlyt kap.

” – Viszont szilárdan hiszek abban, hogy a saját játékstílusunkat képesek leszünk majd képviselni. A magyarok legnagyobb erőssége a csapategység. Bizonyos információkat már tudunk róluk, de a következő két napban még fokozottabban felkészülünk belőlük – tette hozzá a Premier League-ben védő kapus.”