A Whoscored.com portál elemzése szerint a csapatkapitány, Dzsudzsák Balázs zárt az élen, 7.33-as osztályzattal, aki ezzel egyben a mezőny legjobbjának bizonyult. Mögötte az első találkozón klasszisteljesítményt nyújtó Gera Zoltán következik 6.82-es átlaggal, míg a harmadik helyen holtversenyben Kleinheisler Lászlót, Guzmics Richárdot és Nagy Ádámot találjuk 6.62-vel.

Dzsudzsák sokat volt játékban, ezúttal is a jobb oldalon kezdett, a második játékrészben visszakerült eredeti helyére, a bal szélre – és a statisztikákból is kitűnik, mennyire más a játéka a két poszton. Míg jobbról indulva leginkább befelé cselez – több ilyen szólója is volt a meccsen, végül négyszer vállalkozott lövésre -, a bal oldalon játszva inkább beadásokat várhatunk tőle. Próbálkozott is rendesen, összesen 7 alkalommal, azonban pontos csak 2 lett ezek közül. 
Labdabirtoklási fölényünk az egész mérkőzésen szembetűnő volt, a számok is alátámasztják: míg nálunk a négy védő, valamint Gera és Nagy Ádám is több mint 70-szer passzolt, közülük is Kádár a legtöbbet, 101-et, addig az izlandiak legjobbja e téren holtversenyben a kapus, Halldórsson valamint Skúlason lett, egyaránt 32 átadással – két legaktívabb védőjük, Arnason és az említett Skúlason ráadásul összesen 27 hosszú indítással próbálkozott.

 

Az ezúttal is aktívan játszó Gera 77 passzal zárt, és ugyan sokszor hiba csúszott a próbálkozásaiba – mindössze 79.2% ment jó helyre -, azonban figyelemreméltó, hogy tízszer is hosszú indítással kísérletezett, ezeknek épp a fele volt pontos, ráadásul 3 kulcspassz is fűződik a nevéhez.
Nagy Ádám hozta azt, amit megszokhattunk tőle, sokszor lépett vissza, kérte el a labdákat, és 71 passzát 88.9%-os pontossággal hajtotta végre – emellett a védekezésből is kivette a részét, két szerelése és egy blokkja is volt.
Kleinheisler László ugyan sokat hibázott – mindössze 71.7%-kal passzolt – azonban ez betudható annak, hogy a biztonsági megoldások helyett többnyire a váratlan húzásokat keresi. Volt egy kulcspassza, háromszor próbálkozott lövéssel – igaz, kaput ezúttal nem talált – és a rendkívül fontos pontrúgások kiharcolásában is jeleskedett, 4 alkalommal csak szabálytalanul tudták őt megállítani.

Az izlandi csapat legjobbjának a csapatkapitány, Gunnarsson bizonyult. A kőkemény középpályás játéka látványosnak semmiképp, hasznosnak azonban egyértelműen mondható, és annak ellenére, hogy csak 65 percet töltött a pályán, megelőzte a legnagyobb nevet, a gólszerző Gylfi Sigurdssont.