Szélesi Zoltán vezette tavaly megbízott szövetségi kapitányként a válogatottat (első mérkőzésén, 2017. november 9-én 2-1-es vereséget szenvedett a nemzeti csapat Luxemburgtól, öt nappal később aztán 1-0-ra verte már itthon a vb-résztvevő Costa Ricát), ott volt a 2016-os Eb-n, Franciaországban a mieink kispadján, Bernd Storck segítőjeként, U17-es csapatával pedig 2017-ben pedig Eb-negyeddöntőbe jutott.

A felnőtt válogatottnál legutóbb Georges Leekens munkáját is ő segítette, de Marco Rossi és stábjának érkezésével az ő ideje is lejárt a nemzeti csapatnál. Sőt, a fiatal tréner távozik az MLSZ-től is és elmondása szerint új kihívások elé néz – derül ki az mlsz.hu pénteki bejelentéséből.

Az elmúlt három esztendőben tartalmas időszakot töltöttem a Magyar Labdarúgó Szövetségnél – nyilatkozta Szélesi. – 2015 őszén kijutottunk a franciaországi kontinensviadalra, ahol csoportgyőztesként végeztünk, sokaknak szerezve örömöt. Ezt követően egy sikertelenebb időszak következett a felnőttcsapat számára, amelynek végén megbízott a szövetségi kapitányi teendőkkel az MLSZ vezetése.

Fájó volt a luxemburgi vereség, de a vb-résztvevő Costa Rica legyőzését komoly sikernek tartom, és büszke vagyok arra, hogy a nemzeti csapatot vezethettem.

Egy fiatal, pályakezdő edző számára a legfontosabb a tanulás, a tapasztalat. Úgy érzem, nagyon sokat fejlődtem az elmúlt időszakban, hálás vagyok minden edzőkollégának, akivel együtt dolgozhattam, és örülök, hogy ezzel párhuzamosan elvégezhettem a pro-licencet. Szintén hálás vagyok az MLSZ vezérkarának, hiszen a játékospályafutásom lezárta után azonnal megadták nekem a lehetőséget, hogy szövetségi edzőként dolgozhassak – tette hozzá.

A korábbi német és francia légiós a jövőjével kapcsolatban elmondta, Marco Rossi, az új szövetségi kapitány lényegében azzal a stábbal képzeli el a munkáját, amellyel korábban sikeresen együtt dolgozott.

Teljes mértékben elfogadom ezt a döntést, annál is inkább, mert magam is vágyom az új kihívásokra: szeretném az elmúlt időszakban szerzett tapasztalatokat más helyzetekben, akár egy felnőttcsapat vezetőjeként kamatoztatni.