2011 és 2015 között Magyarországon játszott Marco Caneira, aki remek éveket töltött el a Videotonnál. A korábbi portugál válogatott játékos közel 10 napja, még a mieink Eb-csoportmeccsei előtt megjósolta azt, hogy a magyar válogatott jól szerepel majd.

Caneirát az arapariganaaldeia.pt faggatta, és szóba került az a kérdés is, hogy az F-csoportban Ausztria, Izland és Magyarország közül ki lehet a legveszélyesebb Portugáliára nézve. A kiváló bekk válaszában a mieinket emelte ki, és ez már akkor is többnek tűnt egyszerű udvariasságnál.

– Úgy gondolom, hogy a magyar válogatott a legerősebb ellenfél a csoportban

– mondta akkor Caneira. – Nagyon erőteljes a játékuk, de mindez remek technikai adottságokkal párosul. A válogatottjuk nagyon tud küzdeni is, szóval ők okozhatnak gondot leginkább a portugál csapatnak.

A Valencia és a Sporting korábbi kiválósága, a 25-szörös válogatott egyébként bízott a csapatában is, hiszen a közé az öt válogatott közé sorolta a portugált, amelyik esélyes lehet a végső sikerre (Franciaország, Spanyolország, Németország és Olaszország mellett).