Megnézve Bernd Storck utolsó, tavaly szeptemberi keretét, majd Szélesi Zoltán októberi névsorát, szembetűnő, hogy Georges Leekens a korábbi gyakorlattal ellentétben nem számít egyetlen futballistára sem a Puskás Akadémiából. Két éve sincs, hogy Storck például három felcsúti játékosnak is meghívót küldött, de a mostanra jelentősebb légiós-kontingenssel bíró gárdából ezúttal senki nem tudta magára felhívni a figyelmet a kapitánynál. Storcknál legutóbb Balogh Balázs, míg Szélesinél Márkvárt Dávid kapott meghívót, most egyikük sincs ott a keretben.

Érdekes Sallai Roland mellőzése is, pláne annak tükrében, hogy Leekens egyelőre egy meglehetősen bő, 37 fős keretet jelölt ki, de abban nem jutott hely a ciprusi APOEL támadójának. Az ő személyére nem tért ki a kapitány nyilatkozatában, így egyelőre nem tudni, miért nem jutott neki a hely a kazahok és skótok ellen készülők névsorában.

Nyilván ez egyik legizgalmasabb tény Otigba Kenneth meghívása. A Ferencváros védőjének évekkel ezelőtt is lett volna már lehetősége a magyar címeres mezt magára ölteni, Bernd Storck is invitálta a nemzeti csapatba, de a bekk akkor úgy döntött, vár a nigériai meghívóra. Most viszont jött a fordulat, Otigbát meghívta Leekens és a védő rá is bólintott az invitálásra, így személyében válogatott újoncot avathatunk márciusban.

Nagy hiányzónak tekinthetjük Korhut Mihályt is, de a Hapoel Beer-Sheva baloldali védője nem mellőzés, hanem térdsérülése, műtétje, illetve rehabilitációja miatt maradt ki, várhatóan március végén végezhet majd csak teljes értékű edzésmunkát.

Válogatott: Leekens kihirdette első keretét – sok a visszatérő