Talán még egy hete sem volt senki az országban, aki komolyan gondolhatta, hogy két forduló után a magyar válogatott bebiztosíthatja továbbjutását az Eb-csoportjában. Pedig most ez a helyzet. Mutatjuk hogyan.

– Ha legyőzzük Izlandot, egészen biztosan továbbjutunk első vagy második helyen.

– Ha legyőzzük Izlandot, a portugál-osztrák meccsen pedig Ronaldoék nem tudnak nyerni, az is eldől, hogy csoportelsőként masírozunk a legjobb 16 közé.

– Ha legyőzzük Izlandot, Portugália pedig Ausztriát, így az utolsó fordulóban a portugálok ellen játszunk a csoportelsőségért.

– Amennyiben döntetlent érünk el Izland ellen, azzal is nagy lépést teszünk a továbbjutás felé, de ebben az esetben matematikailag ma este ez még biztosan nem dőlhet el.

– Ha esetleg kikapunk Izlandtól, akkor sincs semmi veszve, úgy az utolsó fordulóban dől el a sorsunk.

Azt is megvizsgáltuk, hogy továbbjutás esetén válogatottunk mely csapatokkal kerülhet szemben. A „legkönnyebb” dolgunk talán akkor lenne, ha második helyen mennénk tovább, ez esetben ugyanis a B csoport másodikjával játszanánk, ami valószínűleg Wales vagy Szlovákia lesz.

Ha első helyen kvalifikáljuk magunkat, akkor az E csoport második helyén végzett együttes kerülhet az utunkba, ami Belgium vagy Svédország lehet.

A legnehezebb dolgunk természetesen akkor lenne, ha a harmadik pozícióból lépnénk tovább, akkor akár Spanyolország vagy Németország is várhat ránk.

Így áll a csoportunk: 1 MAGYARORSZÁG 3 pont, 2-3. Portugália, Izland 1 pont, 4. Ausztria 0 pont.

Bízol a magyar csapatban? Fogadj és nyerj – kattints!