A 2020-as Európa-bajnokság F-csoportjának mérkőzéseit a müncheni Allianz Arenában, és a budapesti Puskás Ferenc Stadionban fogják megrendezni. A lebonyolítás szabályai alapján a rendező országok csapatai – amennyiben a Nemzetek Ligájából, vagy a selejtezőből kvalifikálják magukat – automatikusan abba a kvartettbe kerülnek, amelyik meccseinek otthont adnak. Mindkét nemzet kijutása esetén tehát a magyar válogatott biztosan csoportellenfele lesz a 2014-ben világbajnoki címet nyerő Németországnak.

Erre hívja fel a figyelmet a sportschau.de is. A portál a magyar kijutást nem tartja irreálisnak, sőt kiemelik: válogatottunk Norvégia ellen kettős győzelmet ért el legutóbb az azóta már megszüntetett Eb-pótselejtezőn, és a kontinenstorna csoportkörében első helyen tudott végezni a majdani győztes Portugália előtt. Hozzáteszik továbbá azt is, hogy a Horvátország, Wales, Szlovákia, Magyarország, Azerbajdzsán ötösben jó esélyekkel indulnak a mieink az Eb-részvételért.

Amennyiben a két rendező közül csak egy vívja ki a szereplés jogát, úgy az biztosan hazai pályán játssza mindhárom csoportmeccsét, egyébként a német-magyar meccs helyszínét sorsolással döntenék el. Németország Hollandia, Észak-Írország, Észtország és Fehéroroszország legjobbjaival csap össze a selejtezők keretein belül.

A Puskásban játszhat Eb-meccset a válogatott – minden információ a lebonyolításról egy helyen