Mint ismert, szerzett gól nélkül utolsó lett a horvátországi Eb-selejtezős elitkörben, így nem jutott ki a nyári, örményországi kontinenstornára az U19-es magyar válogatott, amelyben már nem volt ott például a szlovákok és a horvátok elleni Eb-selejtezőn felnőtt válogatottnál számításba vett Szoboszlai Dominik sem.

Ezt a generációt korábban nagyon ígéretes társaságnak jegyezték, Németh Antal szövetségi edző szerint azonban  mindenképpen túlzó volt akkoriban a tizenhat éves játékosokról azt gondolni, hogy megváltják majd a magyar futballt, hiszen az utánpótláskoruk közepén voltak.

– Jelenleg is hosszú út áll még a játékosok előtt – tette hozzá Németh a Digi Sport Reggeli Start című műsorában. – Ez egy olyan esemény volt, ami nem sikerült nekik túl jól, de nem gondolom, hogy olyan nagy lett volna a különbség azokon a mérkőzéseken, amiket vesztesen hagytunk el, hogy azt mondhassuk, ebben a korosztályban nincs még lehetőség.

Szerintem van még bennük lehetőség, de az biztos, hogy a mai napig nem kész játékosok.

Egy-kettőre közülük mondhatjuk, hogy fizikálisan vagy technikailag már érett, például Szoboszlai Dominik. A folyamat legfontosabb eleme, hogy hogyan tudjuk a játékosokat felfelé áramoltatni a felnőtt futballba. 

A szövetségi edző hozzátette, ebben a csapatban több volt a kreatív és technikailag képzett játékos, mint az előző korosztályokban, akikkel dolgozott, viszont fizikálisan még nincsenek azon a szintek, mint akár korábban a ’98-as korosztály.

Ezeknek a játékosoknak még mindig szükségük van egyéni fejlesztésre, az ő tehetségüket még mindig gondozni kell.

– Én azt vártam, hogy a harmadik mérkőzésünkön még versenyben leszünk a döntőbe jutásért, ez a második meccs elvesztésével ez nem sikerült. Ez csalódás, és abból a szempontból is csalódás, hogy nem játszottunk olyan jól, mint ahogyan szerettünk volna. De ebből messzemenő következtetéseket levonni az ő fejlődésük tekintetében nem lehet. Az elmúlt években ez volt az ötödik nagy versenyük, ezek közül négyen jól szerepeltek, ezen az ötödiken annyira nem, ez talán belefér – mondta Németh Antal.