Az amerikai ESPN azokat a válogatottakat gyűjtötte össze, amelyek meglepetést okozhatnak a pénteken kezdődő Európa-bajnokságon. A „Bale, Ibrahimovic, Nagy és Rosicky húzhatják az Euro 2016 sötét lovait” felütéssel induló cikkben a Ferencváros fiatalját, Nagy Ádámot emelik ki, mint a mieink lehetsőges húzóemberét, az F-csoportban azonban Bernd Storck csapatán kívül Izland is meglepetést okozhat a portál szerint.

A cikk szerzője amondó, a közvélemény várakozása szerint Magyarország már a csoportkört követően búcsút int majd az Európa-bajnokságnak, de több dolog is amellett szól, hogy végül továbbjut majd Bernd Storck csapata. A kapitánnyal kapcsolatban megjegyzik, hogy az U20-as világbajnokságon már irányíthatta a mieinket, az ott szerzett tapasztalatait pedig az Eb-n is kamatoztathatja.

Az ESPN meglátása szerint a magyar válogatottban nincsenek sztárok, ennek ellenére egy egységes és taktikailag rendkívül fegyelmezett gárda. A játékosok közül Nagy Ádámot, Dzsudzsák Balázst és Kleinheisler Lászlót emelik ki, akik képesek lehetnek akár még a sztárcsapatoknak is komoly fejtörést okozni.

Az Európa-bajnokság sötét lovai az ESPN szerint:

Magyarország, Izland, Albánia, Wales, Szlovákia, Észak-Írország, Csehország, Törökország és Svédország