Az Európa-bajnokság előtt a legnagyobb spanyol sportlap, a Marca internetes kiadása külön cikket szentelt a magyar válogatott csatárának, Szalai Ádámnak. Mindez annak apropójából történt, hogy az oldal is felfedezte, miszerint a támadó 1,5 éve nem talált be az ellenfelek kapujába – az utolsó gólját 2014. december 12-én szerezte.

A Marca szerint ebből kifolyólag igencsak meglepő, hogy egy Európa-bajnokságon résztvevő válogatott keretében helyet kaphat egy olyan csatár, aki ilyen hosszú ideig nem volt eredményes. Szalai teljesítménye azonban érthetetlen a sportlap számára, hiszen nemrégiben még a Bundesligában (a cikk különösen a Mainzban és a Schalkéban töltött időszakát emeli ki) és azt megelőzően a Real Madrid Castilla csapatában is megbízhatóan szállította a gólokat.

Bernd Storck azonban mindezek ellenére is bizalmat szavazott a sok kritikát kapó csatárnak, annak ellenére is, hogy a magyarok barátságos meccsein sem tudott a kapuba találni – jegyzi meg a Marca, amely szerint az Eb-n Ausztria, Izland és Portugália ellen Szalainak meg kell találnia a góllövő cipőjét, és véget kell vetnie a katasztrofális sorozatának, különben gólok híján a magyar válogatott sem sok jóra számíthat a tornán.