A csakfoci.hu voksolán arról mondhattak véleményt a résztvevők, hogy kit nem kellene neveznie a német kapitánynak a jövő kedden kihirdetésre kerülő, végleges Európa-bajnoki keretbe. 

Mint ismeretes, Bernd Storck egyelőre egy bő, 30 fős névsort adott meg előzetes Eb-keretként, ám ezt hamarosan szűkítenie kell a kapitánynak. (az első edzőtáborban még részt vevő Lencse Lászlóval az Eb-n nem számol a szakvezető, így 29 főből kell választania).

A német szakember május 31-én, azaz jövő héten kedden hirdeti ki a franciaországi tornára utazó játékosok névsorát, azaz az utolsó pillanatokat is kihasználja, mielőtt meghozná a végleges döntést.

A csakfoci.hu arra kérte olvasóit, hogy “segítsenek” a kapitánynak meghozni a kemény döntést, döntéseket, és szavazzanak arról, ők kit hagynának itthon a német szakember helyében. Egy kapusra és öt mezőnyjátékost jelölhettek meg a szavazók.

A vasárnap délután, 16:45-kor lezárt szavazásunk és 37468 voks alapján végül megszületett a magyar drukkerek véleménye. E szerint a négy kapus közül a spanyol Getafe második számú hálóőrét, Megyeri Balázst nem vinnék most magukkal az Eb-re a szavazók, míg a mezőnyjátékosok közül javarészt a fiatalok kihagyása mellett döntöttek: Kocsis Gergő, Sallai Roland (mindkettő Puskás Akadémia), Vida Máté (Vasas) és Bese Barnabás (MTK) maradt ki a szurkolók szűkített “keretéből”.

Mint ahogy nemet mondtak a szavazók Szalai Ádámra, a Hoffenheim, a tavaszt kölcsönben Hannoverben töltő támadójára is: 8%-ot kapott a voksokból a 31-szeres válogatott játékos a szurkolóktól. Az azonban kiemelhető vele kapcsolatban, hogy a 28 éves játékos a jelek szerint élvezi a kapitány bizalmát, így meglepetés lenne, ha valóban itthon hagyná őt Storck. (Fotó: mlsz.hu)

A MAGYAR VÁLOGATOTT 29 FŐS BŐ KERETE:

Kapusok: Király Gábor (Swietelsky-Haladás), Dibusz Dénes (Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Leipzig), Megyeri Balázs (Getafe)

Védők: Fiola Attila (Puskás Akadémia), Bese Barnabás (MTK Budapest), Guzmics Richárd (Wisla Kraków), Juhász Roland (Videoton FC), Kocsis Gergő (Puskás Akadémia), Lang Ádám (Videoton FC), Pintér Ádám (Ferencváros), Korcsmár Zsolt (Vasas), Kádár Tamás (Lech Poznan), Korhut Mihály (DVSC-Teva)

Középpályások: Elek Ákos (DVTK), Gera Zoltán (Ferencváros), Nagy Ádám (Ferencváros), Vida Máté (Vasas), Kleinheisler László (Werder Bremen), Sallai Roland (Puskás Akadémia), Lovrencsics Gergő (Lech Poznan)

Támadók: Dzsudzsák Balázs (Bursaspor), Stieber Zoltán (Nürnberg), Gyurcsó Ádám (Pogon Szczecin), Szalai Ádám (Hannover), Németh Krisztián (Al-Gharafa), Nikolics Nemanja (Legia Warszawa), Priskin Tamás (Slovan Bratislava), Böde Dániel (Ferencváros)