Október 17-én közös megegyezéssel távozott a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya, Bernd Storck, valamint segítője, Andreas Möller. Az U21-eseket sikeresen irányító, Michael Boris viszont maradt a posztján.

 – Beszéltem az MLSZ-szel és nem került szóba, hogy el kellene hagynom a szövetséget. Arról volt szó, hogy folytathatom a munkámat az U21-nél, edző maradhatok. Mindez büszkévé tesz és örülök neki – kezdte a 42 éves szakember a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában.

Korábban Michael Boris említést tett arról, hogy Németországban csak harmad-, vagy negyedosztályban tudott volna vezetőedzőként dolgozni. Ezzel kapcsolatban tiszta vizet öntött a pohárba és elárulta, miért gondolja így.

 – Nem mondanám, hogy az edzői szakma belterjes. Ismerni kell valakit, és az a valaki ismer valakit. Nem volt meg ez a hálózati kapcsolatom, hogy a második ligában tevékenykedjek. Nem a minőségen múlott minden – mondta az edző, aki egykori kollégájáról, Bernd Storckról jó véleménnyel volt.

Olvastam, hogy szóba került Bernd Storck is a Borussia Dortmundnál. Maximálisan beleillik a Bundesligába. Az 1. FC Kölnnek is vannak problémái, edzőt váltottak. Szóba jöhet Storck neve is, mint alternatíva. Hogy így alakul-e azt nem tudom megmondani.

Boris edzői pályafutása során már két korosztályos válogatottat, az U19-es és az U21-es csapatot is irányíthatta. A válogatásához alapvetően a hazai bajnokságból hív be játékosokat a keretbe, amivel teljes mértékben elégedett. Ugyanakkor, természetesen a játszókra is számít.

 – Szeretem a támadó játékot, a gól hozzátartozik a focihoz és éppen ezért úgy állítom össze a csapatot, hogy lehetőleg támadószellemben lépjünk pályára. Ha egy játékos külföldön játszik, akkor jó minőséget tud felmutatni: Sallói Dániel a Kansas Cityt és Bíró Bence a portugál Vitóriát erősíti. Nem szabad elfelejteni, hogy az U21-es csapat nagy részét Magyarországról merítjük.  Vida Máté és Kecskés Ákos fontosak a csapat szempontjából és a siker nagyon fontos részét képezik, ők azok a pillérek, akikre építeni lehet, és pillanatnyilag jól működnek dolgok – tette hozzá.

Zárásként Boris a jövőjéről is ejtett pár szót.

– El tudom képzelni, hogy Magyarországon dolgozzak továbbra is. Élvezetes fiatalokkal dolgozni, segíteni nekik, hogy megtegyék a lépést. Büszke vagyok rá, hogy itt dolgozhatok és megpróbálok mindent megtenni a siker érdekében.