Elszabadultak az indulatok példátlan eset történt a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei II. osztályú Kisgyőr-Ónod mérkőzésen május 4-én: 3-2-re vezettek a hazaiak a 70. percben, amikor Kasza Dénes játékvezető büntetőt ítélt a vendégeknek.

A kisgyőriek 3-as számú játékosa, B. Krisztián ekkor a játékvezető felé rohant, és magasra ugorva a térdével testen rúgta, a könyökével nyakon ütötte, majd a tehetetlen dirigenst ököllel szájon vágta. A játékvezető – akinek védelmére keltek a csapatok tagjai – összeszedte magát, kiállította a tettest, majd vérző szájjal lefújta a mérkőzést.

Az MLSZ már hozott határozatot az ügyben: a mérkőzést 0-3-as eredménnyel az Ónod javára írták jóvá, a bűnös játékosnak pedig hosszú eltiltás elé kell néznie.

Azonban rendőrségi ügy is lett az esetből: garázdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást a Miskolci Rendőrkapitányság a 30 éves B. Krisztiánnal szemben.

A frissen kapott tájékoztatás szerint a Miskolci Rendőrkapitányság a nyomozás során a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az iratokat átadta az ügyészségnek, amely így vádat emelhet a futballista ellen – írja a boon.hu.