Az U19-es magyar válogatott a skótok ellen lépett pályára Gyirmóton az Eb-selejtező elitkör második fordulójában.

I. félidő

Hét perc után helyzetbe kerültek a skótok. Murray csúsztatott tovább egy szögletet, a labda az ötösön kevéssel elment a felugró Mullen előtt, így senki nem ért hozzá.

Pár perccel később a magyar U19-es válogatott is feltűnt a vendégek térfelén. Lucas ballal vette célba a jobb alsót 13-14 méterről, de Hogarth védte a lövést.

A 30. percben Vancsa cselezte be magát a tizenhatoson belülre, majd egy visszacselt követően buktatták, így a játékvezető tizenegyest ítélt. A büntetőt Németh Dániel higgadtan a bal alsóba passzolta, 1-0.

A 36. percben Németh megszerezte saját maga és csapat második gólját. Vancsa kapott hosszú indítást a bal oldalon, majd centerezett középre. Németh átvette a labdát, egy lövőcsellel elküldte védőjét, majd ballal a kapus alatt a kapuba passzolta a labdát, 2-0. A játékrész több helyzetet nem hozott, meggyőző játékkal vezetett 2-0-ra az U19-es magyar csapat a szünetben.

Interjú: “A mai 18 évesek az NB II-t tartják reális célnak, mert az NB I-ben telítettek a pozíciók” – Európa legjobb 8 csapata közé vezetné a magyar fiatalokat a megszállott edző

II. félidő

Az 55. percben Nagy tört be a tizenhatoson belülre, majd lőtt ballal, de próbálkozását a kapus hárította.

Néhány perccel később Mebude lőtt kapura 13-14 méterről, de Alaxai belelépett a labda útjába, így az pont Senkó ölébe hullott.

A 74. percben ismételten Vancsa cselezte ki a védőjét a bal oldalon, majd passzolt középre a visszalépő Horváth Rajmundhoz, aki jobbal higgadtan a jobb alsóba gurította a labdát, 3-0.

Öt perccel később Vancsa szerezhetett volna gólt, de 11 méterről ballal a kapusba rúgta a labdát. Az utolsó percben Benczenleitner éles szögből ballal a rövid kapufára lőtte a labdát, a kipattanót pedig kivágták a skótok.

Több helyzet már nem alakult ki, az U19-es magyar válogatott az élről várja a Törökország elleni mérkőzést az elitkör harmadik fordulójából.

A csoport másik mérkőzésén Izrael 3-1-re legyőzte Törökországot, így a magyar válogatott jobb gólaránnyal áll – az azonos pontszámmal rendelkező – Izrael előtt.

U19-ES EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ ELITKÖR, 2. FORDULÓ

Magyarország–Skócia 3–0 (Németh, 31. – tizenegyesből, 36., Horváth R., 74.)

Magyarország: Senkó – Szujó (Török, 80.), Alaxai, Debreceni – Kovács (Horváth R., 68.), Horváth A., Lucas (Bényei, 57.), Benczenleitner – Vancsa (Gera, 80.), Nagy – Németh (Kerezsi, 57.)

(cserék: Molnár Zs, Török, Sztojka, Kerezsi, Gera, Bényei, Horváth R.)

Skócia: Hogarth – K. Smith (Awokoya-Mebude, a szünetben), Murray, Mullen, Max Johnston – Devine, M. Craig (Ma. Craig, 67.) – Carse (Butterfield, 67.), L. Smith (Apter, 82.), Lowry (McKinnon, 82.) – Brooks

(cserék: Mu. Johnson (k.), Coulton, Ma. Craig, McKinnon, Butterfield, Apter, Mochrie, Awokoya-Mebude, Duncan)