Mint arról beszámoltunk, a magyarországi U19-es elitkör első fordulójában a mieink 0-0-s döntetlent játszottak Izraellel. A magyar csapat legjobbja a három nagy védést bemutató, a Juventusban szereplő Senkó Zsombor volt a győri mérkőzésen.

A mérkőzést követően Tímár Krisztián szövetségi edzőnek a sebességet és a támadójátékot illetően is volt hiányérzete.

Kicsit lassabban tudtuk felvenni a játék ritmusát, mint az ellenfelünk. Ezen a szinten gyorsabban kell játszani és a megszerzett labdákat jobban meg kell becsülni – ebben kell még fejlődnünk és ezt korábban már jól is csináltuk.

Éreztem a játékosaimon, hogy kevés mérkőzést játszottak, nincsenek igazán játékban. A következő találkozókon figyelnünk kell erre a csapat összeállításánál.

Senkó Zsombornak nagyon jó mentései voltak, de az egész védelemmel elégedett voltam – nyilatkozta a találkozó után az mlsz.hu-nak a tréner, aki egy egészen más jellegű találkozót vár az első fordulóban győzni tudó skótok ellen.

A skótok ellen más mérkőzésre számítok, ők egy kicsit defenzívebben futballoznak. A továbbjutást mindenképp szeretnénk kiharcolni, ami nem lesz könnyű, de versenyben vagyunk. Bízom benne, hogy a következő mérkőzéseken a támadójátékban is többet tudunk hozni – tette hozzá.

Skócia ellen szombaton, 19:45-től lép pályára a magyar válogatott Gyirmóton.

Interjú: “A mai 18 évesek az NB II-t tartják reális célnak, mert az NB I-ben telítettek a pozíciók” – Európa legjobb 8 csapata közé vezetné a magyar fiatalokat a megszállott edző