Néhány nappal azt követően, hogy a magyar U19-es válogatott küzdelmes, nagy iramú mérkőzésen 1–0-s vereséget szenvedett az olaszok elleni felkészülési mérkőzésen, a két csapat ismét összecsapott – kezdi beszámolóját az mlsz.hu.

A Telkiben rendezett találkozón merészen kezdett csapatunk, a középkezdést követően azonnal támadásba lendült Tímár Krisztián együttese. Az első félidőben egy nagyon szervezett magyar válogatottat láthattunk, amely játékával felvette a versenyt az olasz csapattal, sőt veszélyesebben futballozott ellenfelénél. A 20. percben a gólhoz is nagyon közel jártunk: Lucas Mario lövése ment el nem sokkal a kapu előtt, miután Horváth Rajmund sarokkal passzolt hozzá.

Az első félidő leginkább mezőnyjátékkal telt, egészen a 34. percig, amikor Horváth Rajmund – aki az egész találkozón remek teljesítményt nyújtott – gyönyörű mozdulattal vette be az olaszok kapuját Benczenleitner Barna beadásából (1–0)!

A szünetre magyar vezetéssel vonulhattak a csapatok, amelyhez Csinger Márk hatalmas mentése is kellett a ráadás másodperceiben.

A fordulást követően ismét jól kezdett Tímár Krisztián válogatottja. Az 54. percben Redzic Damir elé került a labda, aki kicselezte a védőjét és éles szögből elvállalta a lövést: a cserekánt beállt olasz kapus rosszul ért a labdához és ezzel a magyar válogatott megduplázta előnyét (2–0)!

A 61. percben aztán Baldanzi egy labdaszerzést követően egyedül tört a kapura és a tizenhatoson belülről kilőtte a bal alsót (2–1).

A második játékrészben mindkét mester igyekezett minél több játékosának lehetőséget biztosítani, így sok poszton történtek változások. Az Eb-selejtező elitkörre készülő válogatottak jó iramú mérkőzést játszottak egymással.

A hajárban még egy büntetőt is elvégezhettünk, amelyet Németh Dániel magabiztosan értékesített, ezzel ért véget a találkozó, amelyen a magyar U19-es válogatott 3–1-re legyőzte a világ élvonalába tartozó Olaszországot.

U19-es felkészülési mérkőzés, Telki

Magyarország–Olaszország 3–1 (Horváth R. 34., Redzic 54., Németh D. -11-esből, ill. Baldanzi 61.)

Magyarország:Molnár Zsombor (Pataki Márk, 46.) – Mayer János (Szujó Attila, 59.) – Csinger Márk, Debreceni Ákos – Kovács Mátyás, Horváth Artúr (Csatári Gergő, 70.), Benczenleitner Barna (Kerezsi Zalán, 59.) – Lucas Mario (Biben Barnabás, 84.), Sztojka Dominik (Alaxai Áron, 70.) – Horváth Rajmund (Gera Zalán, 59.), Redzic Damir (Németh Dániel, 59.)

– Az én szótáramban nem nagyon van olyan, hogy felkészülési mérkőzés, az az alapelvem, hogy a csapatom mindig a győzelemre játsszon. Szerintem ezt a srácok nagyon jól átvették és bízom benne, hogy így halad tovább a fejlődésük, mert akkor szép jövő előtt állnak. Mindkét találkozó előtt említettem, hogy szeretnénk a saját játékunkat játszani, ezen a mérkőzésen ez különösen is sikerült.Végig kontroll alatt tartottuk őket, végig letámadtunk, nyomás alatt tartottuk őket. A három rúgott gól önmagáért beszél. Azt már az Eb-selejtezők alatt megmutatták a fiúk, hogy tudnak szép gólokat lőni, van bennük kvalitás – mondta a lefújást követően Tímár Krisztián szövetségi edző.