Férfi U17-es válogatottunk az észtek elleni mérkőzéssel megkezdte meg szereplését a hazai rendezésű Európa-bajnoki tornán. Szélesi Zoltán csapatát az első kalapból sorsolták a négyesbe, amelyből az első két helyezett biztos résztvevője lesz a tavaszi elitkörnek, a valamint az összes csoport négy legjobb harmadikja is továbbjut a sorozat következő fordulójába – írja az mlsz.hu.

A magyar válogatott már az első percektől jóval kezdeményezőbb futballt játszott ellenfelénél, az első negyedórában Barkóczi Benedek, majd Szűcs Tamás is jelentkezett egy-egy veszélyes lövéssel, de ekkor még nem született meg a vezető gólunk. A 23. percen viszont igen, a Szűccsel szemben elkövetett szabálytalanságért megítélt büntetőt a sértett magabiztosan értékesítette (1-0).

Az észtek hátrányban játszva sem tudtak újítani, a kapunkban Pécsi Árminnak szinte egyáltalán nem volt dolga. Nagyon sok veszélyes akciót vezettünk a félidő hátralévő részében, a befejezések nem voltak mindig kellően pontosak, ezért sokáig maradt az egygólos előny, a 45. percben azonban sikerült megnyugtatóvá tenni a vezetést, Barkóczi 16 méterről hajszálpontosan a bal alsó sarokba lőtt (2-0).

Az észtek próbálták támadóbb szellemben kezdeni a második félidőt, de veszélyes akciókat nem tudtak vezetni. A magyar válogatott az 52. percben újabb gólt ért el, Csatári Kevin jobb oldali beadása után Lisztes Krisztián 11 méterről, látványos mozdulattal lőtt kapásból az észt kapuba (3-0).

A biztos előny tudatában Szélesi Zoltán hármas cserét hajtott végre, a játék képén ez nem sokat változtatott, továbbra is a mieink irányították a játékot.  A hátralévő időben megvolt a lehetőségünk újabb gólok szerzésére, de az eredmény nem változott, 3-0-ra győztük le az észteket.

A csoport másik mérkőzésén Grúzia 1-1-es döntetlent játszott Izland ellen Budaörsön. A magyar válogatott hétfőn 17.00 órakor a grúzok ellen folytatja szereplését a tornán.

U17-es Eb-selejtező, Telki

Magyarország–Észtország 3-0 (Szűcs Tamás 22., Barkóczi Benedek 44.,  Lisztes Krisztián 52.)

Magyarország: Pécsi – János, Kokovai, Szabó T., Kovács P. – Boros, Lisztes (Kovács K., 62.), Sebastian (Mihály B., 62.) – Szűcs (Mihály D., 74.), Barkóczi (Gábor, 81.), Menyhárt (Pócs, 62.).

Észtország: Pareiko – Sepp, Käit, Alterberg, Kolobov – Hõim (Dikajev, 62.), Volossatov (Pajo, 74.) – Kriis (Jepihhin, 81.), Oliver (Vendelin, 74.), Mustmaa (Soo, 62.) – Õunapuu.