Gera Zoltán öt helyen változtatott múlt heti, Izrael elleni (1-2) kezdőcsapatán a San Marino elleni, Eb-selejtezőre, amelyen végig nagy fölényben futballozott a magyar U21-es válogatott.

Tóth-Gábor Kristóf már a meccs elején eltalálta a kapufát, de nem csak emiatt bosszankodhatott a stáb, hanem amiatt is, hogy a ferencvárosi Szánthó Regőt bokasérülés miatt gyorsan le kellett cserélni.

Végül a 30. percben törtük meg a házigazdát, a DVSC középpályása, Baráth Péter egy Skribek Alen-szöglet után volt eredményes fejjel (0-1). Az itt még gólpasszt adó felcsúti szélső a későbbiekben főszereplővé lépett elő, hiszen a 74. és a 82. percben is betalált, eldöntve a találkozót. A negyedik magyar gólt pedig a ráadásban lőtte a hazai kapuba a már Hollandiában légióskodó és a padról beszállt Kiss Tamás.

A 4-0-s siker egyben Gera Zoltán első győzelmét is jelenti tétmeccsen szövetségi edzőként, másrészt némi vigaszt jelenthet az első, elveszített Eb-selejtező után.

U21-es Eb-selejtező, B-csoport:

San Marino – Magyarország 0-4 (Baráth 30., Skribek 74., 82., Kiss T. 92.)

Magyarország: Hegyi – Bukta Cs. (Szűcs K., 83.), Mocsi, Varju, Csontos – Baráth P., Csongvai (Csonka, 83.) – Skribek, Szendrei N. (Tamás O., 83.), Szánthó (Komáromi Gy., 17.) – Tóth-Gábor (Kiss T., 83.)

A csoport másik két keddi meccsén:

Lettország – Németország 1–3

Lengyelország – Izrael 1-2