A dunaszerdahelyi MOL Aréna készülhet fennállása eddigi legkomolyabb presztízsű eseményére, amilyen még nem került megrendezésre a stadionban – írja az fcdac.sk.

2019 szeptemberében az UEFA Szlovákiának ítélte a 2022-es tizenkilenc éven aluli Európa-bajnokság rendezési jogát. A torna június második felében kerül megrendezésre, és Európa nyolc legjobb válogatottja vesz rajta részt. A magyar U19-es válogatott is ott lehet, ha kedden a törökök ellen megőrzi első helyét elitkörös csoportjában.

A torna két négycsapatos csoportban zajlik majd. Az egyik csoport mérkőzései Nagyszombatban és Dunaszerdahelyen, míg a másikéi Besztercebányán és Garamszentkereszten (Žiar nad Hronom) kerülnek megrendezésre.

A MOL Aréna az A-csoport három összecsapásának és egy elődöntőnek ad otthont. A csoportkörös mérkőzéseket június 18-án, szombaton (20:00 óra), június 21-én, kedden (17:30 vagy 20:00) és június 24-én, pénteken (17:30 vagy 20:00) rendezik a stadionunkban. Az elődöntő időpontja június 28-a, kedd 20:00 óra.

A tizenkilenc éven alatti európai kontinensviadal a 19. alkalommal kerül megrendezésre. A tornát évente megtartják, ám az előző két alkalommal a koronavírus-járvány miatt elmaradt. Így a 2019-es győztes, Spanyolország vág neki címvédőként a megmérettetésnek.

Az idei Eb első öt helyezettje kvalifikálja magát a jövő évi U20-as világbajnokságra, amelyre Indonéziában kerül sor.