Eladásra került a Kecskeméti LC (korábban KTE) 100 százalékos tulajdonrésze, a kft. új tulajdonosa, a Horváth Építőmester Zrt. által csütörtökön aláírt, üzletrész adásvételi szerződés értelmében.

A klub, illetve jogelődje 2008 és 2015 között az NB I-ben szerepelt, 2011-ben Magyar Kupát is nyert, az Európa Ligában is szerepelhetett, ám két éve, licencproblémái miatt kizárták az élvonalból, majd a megyei első osztályba sorolták.

A Kecskeméti LC Kft. létrehozásával az volt a célunk, hogy megteremtsünk egy stabil alapot a felnőtt futball működtetéséhez, melyhez új szponzorok, és új tulajdonosi kör csatlakozhat. A mai napon lezárultak a tárgyalások, az egyesület eladta tulajdonrészét, melynek így 100 százalékos tulajdonosa lett a Horváth Építőmester Zrt., akik számunkra szimpatikus, komoly terveket vázoltak fel a kecskeméti felnőtt futball jövőjét illetően. Céljuk az, hogy minél magasabb szintű futball legyen ismét a városban. Ehhez természetesen egyesületünk részéről minden segítséget megadunk a jövőben is – mondta a tulajdonosváltásról S. Juhász Attila, a KLC-KTE SI egyesületi elnöke a kecskemetilc.hu beszámolója szerint.

Telek Zoltán, a Kecskeméti LC Kft. ügyvezetője így kommentált:

Örömteli a Kecskeméti LC Kft. számára, hogy a tárgyalások sikerre vezettek, így új tulajdonos került a klub élére, aki komoly célokat és terveket határozott meg a jövőre nézve. A felnőtt futball, ezáltal a klub anyagi helyzete is stabil a jövőre nézve, de természetesen továbbra is számítunk azokra a szponzorokra, akik eddig is támogatták a klubot. Célunk nem is lehet más, mint folytatni a megkezdett építkezést, és minél magasabb osztályba juttatni a csapatot – tette hozzá.