A lendületesen kezdő izraeliek egy szép akcióval, magyar védekezési hibát kihasználva gyorsan vezetést szereztek. Az idő haladtával a magyarok időnként átvették az irányítást, a játék ezekben a szakaszokban többnyire a hazaiak térfelén zajlott, de komoly vendéghelyzetek nem alakultak ki. Az izraeliek ugyanakkor a góllal zárult akciójuk mellett is képesek voltak veszélyt teremteni a magyar kapu előtt.

Akárcsak a második félidő elején, amikor a másodszor eredményes Arad Bar révén megduplázták az előnyüket. Gera Zoltán szövetségi edző együttese a folytatásban rendszeresen eljutott az ellenfél 16-osáig, de kapura továbbra sem volt veszélyes. Az érettebben futballozó izraeliek Balogh Botond kiállítása miatt bő tíz percet emberelőnyben futballoztak, és a ráadásban még növelték előnyüket.

Vereségével a magyar csapat nagyon távol került a csoport első három helyezettjétől. A magyarok szeptemberben Gyirmóton 2-1-re kikaptak Izraeltől, majd 4-0-ra nyertek San Marinóban, októberben 2-2-es döntetlent játszottak a lengyelekkel Szegeden, illetve ugyanott 5-1-re alulmaradtak a németekkel szemben, múlt pénteken pedig Felcsúton 1-0-ra verték a letteket. A selejtezősorozat tavasszal folytatódik, március 24-én a magyarok San Marinót fogadják.

A kontinensviadal selejtezőit kilenc csoportban bonyolítják le, amelyekből az első helyezettek a legjobb másodikkal – a hatodik helyezettek elleni eredményeket nem számítva – automatikusan kijutnak a Georgiában és Romániában 2023 nyarán sorra kerülő tornára. A másik nyolc csoportmásodik oda-visszavágós párharcot vív jövő szeptemberben. (MTI)

U21-es Eb-selejtező, B-csoport, 6. forduló:

Izrael-Magyarország 3-0 (Arad 5., 51., Zasno 92.) 

További eredmények: 
Lengyelország-Lettország 5-0 (3-0)
Németország-San Marino 4-0 (3-0)

Az állás: 1. Németország 15 pont (21-8), 2. Izrael 15 (14-6), 3. Lengyelország 13, 4. Magyarország 7, 5. Lettország 3, 6. San Marino 0

Sajtóhír: Vége a tárgyalásoknak, a Fener megállapodott Szalai eladásáról – itt folytatja a magyar védő