Az első percektől fogva fölénybe kerültek az esélyesebb németek és már az 5. percben előnybe is kerültek a szegedi Szent Gellért Fórumban. Schade használt ki egy kipattanót egy nagy védelmi hibát és szép Hegyi-védést követően (0-1). A 32. percben teljesen megérdemelten meg is duplázták az előnyüket a vendégek, ekkor Tillman vágott nagy gólt a bal felsőbe – megint csak komoly magyar védelmi zavar után (0-2).

Aztán jött egy szép magyar kontra és Kiss Tamás némiképp váratlan szépítő találata, ami után picit lendületbe is jött a magyar válogatott, de a szünetig nem tudtunk már igazán komoly lehetőséget kialakítani. Eközben hátul Hagyi több fontos védést is bemutatott.

Az 53. percben azonban ő is tehetetlen volt, egy ritkán láthatóan szerencsétlen (német szempontból pedig szerencsés) Shuranov-találattal már 1-3 állt az eredményjelzőn. Tegyük hozzá, a magyar hátsó alakzat itt sem állt a helyzet magaslatán. A 66. percben pedig végképp eldőlt minden, Krauss lőtt megint egy könnyű gólt 11 méterről, kegyetlenül kihasználva a sokadik megingást (1-4). A végén Schade pár lépésről passzolhatta az üresen maradt kapuba saját maga második és csapata ötödik gólját (1-5).

Súlyos hazai vereségével a magyar válogatott jelenleg 4 ponttal áll csoportjában, három egységgel lemaradva a jelenleg a második helyért küzdő Izrael és Lengyelország mögött.

U21-es Eb-selejtezők, B-csoport:

Magyarország – Németország 1-5 ( Kiss T. 39., ill. Schade 5., 90., Tillman 32., Shuranov 53., Krauß 66.)

Magyarország: Hegyi K. – Varju, Mocsi, Csontos (Csonka, 75.) – Kiss T., Baráth, Szűcs (Bukta, 46.), Szendrei (Csongvai, 84.), Kerkez – Skribek (Komáromi, 75.), Németh A. (Bárány, 75.)

Németország: Philipp – Mbom (Beyer, 67.), Bauer, Thiaw (B. Kotchap, 71.), Katterbach – Keitel (Bätzner, 72.), Stiller – Schade, Tillman (Knauff, 67.), Burkardt – Shuranov (Krauss, 59.)