Az U21-es Eb-selejtező 5. fordulójában a Gera Zoltán szövetségi edző vezette magyar válogatott az egy győzelemmel és három vereséggel álló Lettországot fogadta a Pancho Arénában.

Az első játékrész kevésbé volt eseménydús, mindkét csapat játékát sok pontatlanság jellemezte és a kapura lövési kísérletek sem igazán dolgoztatták meg a kapusokat. A legnagyobb helyzet a 31. percben adódott a mieink előtt, amikor is Soltész szögletét Csóka fejelte öt méterről kevéssel mellé.

A második játékrészben is nehezen sikerült megtörni a letteket, a vendégek szervezetten védekeztek, de végül a csereként pályára lépő Szánthó Regő ellen nem volt ellenszerük. A 78. percben Skribek jobb oldalról érkező passza után a Fradi támadója hét méterről a kapu jobb oldalába helyezett. A hátrelévő időben még a lettek is veszélyeztettek, de Samoilovs fejesénél Hegyi nagy bravúrral védett.

Az egygólos előny végül megmaradt, így Gera csapata életben tartotta továbbjutási reményeit.

U21-es Eb-selejtező, 5. forduló, Pancho Aréna

Magyarország–Lettország 1-0 (Szánthó 78.)

Magyarország: Hegyi – Varju, Mocsi, Csóka, Kerkez (Csontos, 84.) –  Major (Bukta, 74.), Szendrei, Baráth P. – Soltész (Szánthó, 55.), Németh A (Tóth-Gábor, 74.), Skribek. 

Lettország: Soloha – Veips, Uldrikis, Lotcikovs – Tonisevs, Ozolins (Samoilovs, 81.), Korotkovs, Birka –  Zengis (Dusalijevs), Lüsins, Zelenkovs (Daskevic, 62.).

– Nehéz volt ellenük játszani, stabilan védekeztek. Próbáltunk többször változtatni a támadójátékunkon, hogy miként tudnák jobban fogást találni rajtuk. Vagy az utolsó passzok hiányoztak, vagy nem hoztunk jó döntéseket. A mi hibáinkból jött fel az ellenfél, de Szánthó Regő beállt és eldöntötte a mérkőzést. Jól megoldották Skribek Alennel, ez is jelzi, hogy minőségi játékosaink vannak – nyilatkozta a találkozót követően Gera Zoltán. (mlsz.hu)