U21-es válogatottunk vasárnap kezdte meg összetartását Telkiben, kedden este pedig áttette a székhelyét Győrbe, a csütörtöki Eb-selejtező mérkőzés helyszínére.

A mieink keretében volt néhány változás, Németh András sérülés miatt nem tudott hazautazni Belgiumból, helyére Tóth-Gábor Kristófot hívta meg Gera Zoltán szövetségi kapitány. A keret tagja lett a Szolnok kapusa, Kovács Péter is, ő a szintén sérüléssel bajlódó Veszelinov Dániel helyére érkezett az együttesbe. A keddi edzés előtt Mezei Szabolcs egy izomsérülés miatt elhagyta az edzőtábort, helyére nem hívott meg új játékost a szakmai stáb.

– Rövid időnk volt a közös felkészülésre, de a rendelkezésre álló napokat igyekeztünk minél jobban kihasználni, intenzív munkát végeztek a játékosok. Elégedett vagyok a játékosok edzésmunkájával, azt kértem tőlük, hogy a mérkőzésen is bátran futballozzanak, és a taktikai feladatok betartása mellett építsenek egyéni kvalitásaikra is. Az izraelieknek jó képességű játékosaik vannak, egy nagyon erős rivális vár ránk – mondta a szerdai edzést megelőzően Gera Zoltán az mlsz.hu-nak.

A vendég izraeliek Alon Hazan személyében idén új szövetségi edzőt neveztek ki a csapat élére, ez lesz a válogatott első mérkőzése a tavasszal felálló új szakmai stábbal. Alon Hazan két mérkőzésen az izraeli felnőtt válogatottat is irányította, valamint másodedzőként segítette két szövetségi kapitány munkáját. Korábban volt az U18-as és az U19-es válogatott szövetségi edzője is. Ami az izraeli játékosokat illeti, mindannyian hazájukban futballoznak, legtöbbjük alapembernek számít élvonalbeli klubjában.

A csütörtöki mérkőzésre kizárólag online lehet jegyeket vásárolni a jegy.mlsz.hu oldalon. A belépők 1000 forintba kerülnek, a belépéshez az érvényes jegy mellé védettségi igazolványt is be kell mutatni.

Az izraeliek mellett San Marino, Lettország, Lengyelország és Németország együttese szerepel Eb-selejtező csoportunkban, a mieink jövő kedden San Marinóban lépnek pályára.

A magyar U21-es válogatott kerete Izrael és San Marino ellen:

Kapusok: Hegyi Krisztián (West Ham United), Auerbach Martin (Csákvár), Kovács Péter (Szolnok)

Védők: Varju Benedek (MTK Budapest), Tamás Olivér (Paks), Mocsi Attila (Haladás), Szűcs Kornél (DVTK), Csóka Dániel (AFC Wimbledon), Csontos Dominik (Ferencváros)

Középpályások: Kusnyír Erik (DVSC), Bukta Csaba (Altach), Csonka András (Gyirmót), Hidi M Sándor (Vasas), Kerkez Milos (AC Milan), Zeke Márió (Gyirmót), Komáromi György (Puskás Akadémia), Szendrei Norbert (MOL Fehérvár), Csongvai Áron (Újpest FC), Baráth Péter (DVSC)

Támadók: Kiss Tamás (SC Cambuur), Szánthó Regő (Ferencváros), Tóth Gábor Kristóf (Haladás), Skribek Alen (ZTE)