A március 24-én kezdődő Európa-bajnokságra készülő U21-es válogatott szövetségi edzője, Gera Zoltán az edzőtábor hétfői kezdetéig öt játékosáról volt kénytelen lemondani közelmúltbeli, vagy jelenleg is tartó koronavírus-fertőzés miatt: Szánthó Regő, Gergényi Bence, Schön Szabolcs, Nagy Zsombor és Szilágyi Zoltán sem szerepelhet az Európa-bajnokságon – olvasható az mlsz.hu-n.

A lista sajnos egy újabb alapemberrel bővült hétfőn, miután kiderült, hogy Demjén Patrik csapatkapitány legutóbbi vírustesztje pozitív eredményt hozott, így a ZTE kapusának el kellett hagynia az edzőtábort. A szakmai stáb a Puskás Akadémia 2002-es születésű kapusát, Auerbach Martint hívta be a helyére.

Jelenleg három kapus készül Telkiben: a hivatalos Eb-keretbe is nevezett Kovács Péter, valamint Auerbach Martin és a dorogi Borsos Vilmos, utóbbi két játékos egyelőre tartalékkapusként (a hivatalos Eb-keret tagja még Bese Balázs, aki legkorábban pénteken csatlakozhat a többiekhez).

Egyelőre tizenhét labdarúgó tartózkodik Telkiben, közülük hatan jelenleg tartalékként (a két említett kapuson kívül Szűcs Kornél, Kiss Bence, Csongvai Áron és Derekas Zoltán).

Az edzőtáborban készülő tizenegy Eb-kerettag közül Dárdai Pál egy kisebb sérülés miatt kihagyta a szerdai edzést, ő még csütörtökön sem gyakorolhat a társakkal. Ami a csütörtöki programot illeti, abban is kényszerű változtatás történt, a PMFC ellen tervezett edzőmérkőzést le kellett mondani, helyette Telkiben vezényel edzést Gera Zoltán.