A hollandok a torna favoritjának tartott francia együttest úgy múlták felül 2-1-re a kispesti Bozsik Arénában rendezett hétfői negyeddöntőben, hogy a szünetben még egygólos hátrányban voltak. A győztes gólt az AZ Alkmaar duplázó játékosa, Myron Boadu szerezte a 93. percben.

A spanyolok túlórára kényszerültek Mariborban a horvátok ellen, ugyanis a rivális a rendes játékidő hosszabbításában egyenlített. A ráadásban az Espanyol ugyancsak duplázó tehetsége, Javi Puado találata döntött a 110. percben.

A hollandok és a spanyolok után Portugália és Németország jutott elődöntőbe a magyar-szlovén közös rendezésű U21-es labdarúgó Európa-bajnokságon. A portugálok a második félidőben már 3-1-re is vezettek az olaszok elleni hétfői negyeddöntőben Ljubljanában, és bár a rendes játékidő hajrájában a Valenciát erősítő Patrick Cutrone egyenlített, a hosszabbításban újabb két alkalommal betalált a portugál együttes.

Székesfehérváron a rendes játékidőben és a ráadásban is egy-egy gólt szereztek a dánok és a németek, a tizenegyes-párbajt pedig utóbbiak bírták jobban, és csak egyszer hibáztak, ellenfelük viszont kétszer is rosszul célzott.

Eredmények, negyeddöntő:

Hollandia-Franciaország 2-1 (0-1)
Spanyolország-Horvátország 2-1 (0-0, 1-1, 1-1) – hosszabbítás után
Németország-Dánia 2-2 (0-0, 1-1, 2-1) – tizenegyesekkel 6-5

Portugália-Olaszország 5-3 (2-1, 3-3, 3-3) – hosszabbítás után

Az elődöntő programja:

csütörtök:
Hollandia-Németország, Székesfehérvár 18.00
Spanyolország-Portugália, Maribor 21.00

(MTI)