szabolcsfociinfo.hu tudatta a nyilvánossággal, hogy elhunyt a tizenkét éves Lakatos Márk, az Újfehértó U14-es csapatának labdarúgója. Márk daganatos betegséggel küzdött, ami edzője, Dankó Zsolt szerint tragikus hirtelenséggel vált végzetessé.

– Kapta a kezeléseket, hordták kontrollra, mindig mondták, hogy javuló tendenciát mutat a daganatos betegsége. Amikor két hónapja az orvossal beszéltem, biztatott, hogy minden rendben lesz. Hozzátette, hogy mindez nagyon hosszú folyamat lesz, de legalább élt a remény. Október végén belázasodott, amit itthon nem tudtak lehúzni, Budapestre szállították, de ott is csak ideiglenesen sikerült csillapítani a fájdalmát. Újabb vizsgálatok után közölték, hogy áttétes lett a daganat, a kis testén teljesen elterjedt a kór. Már nem lehetett megmenteni. Haza sem engedték, hétfőn reggel pedig feladta a harcot. Szegény, nagy haláltusát vívott, az utolsó pillanatig küzdött, nem akart elmenni – számolt be a szomorú hírről az Újfehértó U14-es korosztályának trénere.

A térség legmagasabb szinten érdekelt csapata, az NB II-es Nyíregyháza Spartacus is részvétét fejezte ki az elhunyt hozzátartozói felé. A nyírségi klub 17 órától várják a futballt szeretőket a Városi Stadionba, ahol gyertyagyújtással emlékeznek a fiatal labdarúgóra.