A Salzburgban is egyre nagyobb szerepet kapó és az osztrák bajnokkal nemrég szerződést hosszabbító 18 éves Szoboszlai Dominik komoly elismerésben részesült, miután napjaink 21. legígéretesebb játékosa lett a világon a brit Goal “NextGen”, azaz a következő focista-generáció kiválóságait felsoroló listáján.

“A múlt évben Szoboszlai lett az első 2000-ben született játékos a Salzburg első keretében, aki profi szerződést is kapott. Azóta a 18 éves középpályás – akit a magyar futball utóbbi évtizedei legnagyobb tehetségének tartanak és az U21-es válogatottban is bemutatkozhatott már – debütált az első csapatban, sőt, már három gólja is van, ezekből kettőt a kupában, egyet pedig a Bundesligában szerzett – írták a magyar tini jellemzésében a listán.

A Goal annak kapcsán hosszabb interjút is készített a magyar A-válogatott keretébe is behívott Szoboszlaival, hogy ő a legmagasabban rangsorolt fiatal játékos azok közül, akik nem valamelyik európai topligában futballoznak. Persze az Arsenallal, a Juventusszal és a Bayern Münchennel is hírbe hozott magyar középpályásnak is ez a célja, de…

Sokan mondják, hogy a játékstílusom egyfajta keveréke Toni Kroosénak és Sergej Milinkovic-Savicénak – jó ezt hallani.

Sok spekuláció látott napvilágot a jövőm kapcsán mostanában, és persze nagy megtiszteltetés, hogy olyan nagy klubokkal hoznak hírbe, mint a Juventus, a Bayern vagy az Arsenal. De a pályafutásomnak ebben a szakaszában csak a jelenlegi feladataimra és salzburgi fejlődésemre akarok koncentrálni.

Egy komoly klub és egy nagyon sikeres csapat játékosa lehetek, nekem pedig az a célom, hogy rendszeres tagja legyek a középpályán a csapatnak. Minden más csak ezután jön. Nyilván mindig futballista a topligákban vagy a BL-ben akar szerepelni egyszer, én sem vagyok kivétel, de ahhoz még sok munka vár rám. Jó úton járok, de ez az út még csak most kezdődött el igazán a számomra – mondta Szoboszlai.

Aki számára Cristiano Ronaldo az igazi példakép – el is mondta, miért.

Ronaldo a munkamoráljával győzött meg igazán. Egyértelműen ő az egyik legnagyobb játékos és az egyik legnagyobb sportszemélyiség is a világon, aki valaha a pályán volt. Persze a saját utamat akarom elsősorban járni, de remélem, egyszer én is példaképpé válhatok a gyerekek előtt, akárcsak ő.

Szoboszlai a magyar válogatottságról is szót ejtett.

Nem az álmodozó típus vagyok, sokkal inkább a kemény munkában hiszek. Persze én is nagyon szeretném képviselni a hazámat. A döntés Marco Rossi kezében van, ha úgy dönt, bizalmat szavaz nekem, én készen állok arra, hogy a legjobb játékommal segítsem a magyar válogatottat – mondta a 18 éves légiós, akit a magyar szurkolók akár már ma este, Szlovákia ellen is szívesen látnának a csapatban.

Elindultak a magyar szurkolók, a kapus triplája 3000-szeres pénzt ér – minden hír a szlovák-magyar Eb-selejtezőről itt!