A nemzetközi szereplésért csapott össze az MTK Hungária és az FTC-Telekom az Új Hidegkuti Nándor Stadionban. A két győztes mérkőzésig tartó párharc első felvonását a Ferencváros nyerte meg 3–2-re egy héttel ezelőtt hazai pályán – írja az mlsz.hu.

A visszavágóra Dörnyei Balázs vezetőedző négy helyen változtatott a kezdőcsapatán: Laaksonen Emilia, Hasanbegovic Melisa és Czellér Dorottya mellett a kapus Barti Lucának is bizalmat szavazott. A hazaiknál Varga Attila Pápai Emőkét nevezte a kezdő tizenegybe, aki a Kocsis Sándor Sportközpontban csereként szállt be a mérkőzésbe. A kezdés előtt az MTK a klubot 19 éve szolgáló, a szezon végén visszavonuló Méri Ritát köszöntötte.

A 7. percben láthattuk az addigi legnagyobb helyzetet: Vágó Fanni gurított a teljesen üresen érkező Kocsán Petrához az MTK-kapu előtt, de a passz kissé hosszúra sikerült, bár Kocsán Petra még beérte, de éles szögből csak a keresztlécet találta el. A válasz a másik oldalon Magyarics Zoé és Csányi Diána összjátékából jött, utóbbi végül az oldalhálóba lőtt.

A 12. percben aztán Nagy Ágnes ívelt be egy szabadrúgást, amire Pápai Emőke érkezett és a 16 éves játékos megszerezte a vezetést az MTK-nak (1–0).

A gól után a vendégek igyekeztek egyenlíteni, de az MTK sem vett vissza, mindkét oldalon láthattunk helyzeteket. A hajrában aztán Vágó Fanni az MTK térfelén szerzett labdát, egyedül vitte be a védők közé és lőtt: a válogatott támadó úgy húsz méterről óriási góllal egalizált (1–1).

A szünet után ott folytatódott a játék, ahol 45 perc után abbamaradt: mindkét együttes igyekezett támadni és átvenni a kezdeményező szerepét. Az 57. percben például Kocsán Petra rúgta bele a labdát a kilépő Szőcs Réka kapusba, majd nem sokkal később egy távoli lövés is a hálóőré lett. Negyedóra után a Ferencváros került mezőnyfölénybe, gólban viszont ez nem mutatkozott meg. Sőt, a 65. percben ismét a hazaiak szereztek vezetést: Pápai Emőke Nagy Ágneshez, ő pedig Pinczi Anitához passzolt, akinek beadásából Magyarics Zoé talált be (2–1)!

Hiába igyekezett támadni a Fradi, játékába rendre hiba csúszott, a zöldek nem tudták feltörni az MTK védelmét. A hazaiak célját jól mutatja, hogy a védő Tóth Barbara szállt be a hajrára és Pápai Emőke jött le a pályáról.

Újabb gól már nem született a találkozón, így jövőhétre marad a döntés – a csapatoknak egy harmadik találkozón lesz lehetőségük kivívni a BL-indulás jogát.

MTK Hungária FC–FTC-Telekom 2–1 (1–1)